Tujina

Lokalne volitve na poplavljenih območjih v BiH naslednji teden

Mostar, 10. 10. 2024 15.59 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lokalne volitve v štirih občinah Bosne in Hercegovine, prizadetih v nedavnih katastrofalnih poplavah, bodo potekale 20. oktobra, je sporočila osrednja volilna komisija BiH. Reševalci so medtem na prizadetih območjih našli še eno truplo, s čimer se je število smrtnih žrtev povzpelo na najmanj 23.

Lokalne volitve v Fojnici, Kiseljaku, Konjicu in Kreševu, ki so jih preložili zaradi hudih poplav in plazov, bodo potekale v nedeljo, 20. oktobra. Odločitve o izvedbi volitev v Jablanici, ki je bila v poplavah in plazovih najbolj prizadeta, volilna komisija še ni sprejela, poroča portal Klix.ba

Drugod po državi so lokalne volitve potekale v nedeljo, največje nacionalne stranke pa so ohranile oblast v večini občin in mest.

Reševalci iz več držav, tudi Slovenije, na območjih, ki so jih minuli teden prizadele katastrofalne poplave in plazovi, nadaljujejo iskanje pogrešanih oseb.

V blato ujeta Donja Jablanica
V blato ujeta Donja Jablanica FOTO: POP TV

Kot je za Klix.ba danes potrdil eden od reševalcev, so na območju Donje Jablanice našli še eno truplo. Klix pri tem navaja, da je po doslej dostopnih podatkih umrlo najmanj 23 ljudi. Največ smrtnih žrtev je bilo na območju občine Jablanica.

Kot še poroča portal, na nekaterih območjih še vedno ni elektrike, prav tako za promet še niso odprte vse ceste.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.