Tujina

Krošika ni več: debelost je imela usodne posledice

Moskva, 27. 10. 2024 13.51 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Priljubljeni ruski maček Krošik, ki je postal znan zaradi svoje prekomerne teže, je v soboto zbolel, zaradi česar so ga morali namestiti v kisikovo komoro. A veterinarjem ga naposled ni uspelo rešiti. Poginil naj bi prav zaradi težav, povezanih s prekomerno težo. "Njegovo popotovanje do izgube kilogramov je marsikomu na obraz narisalo nasmeh. Novica, da ga ni več, je srce parajoča," je ne spletu zapisal nekdo, ki je zvesto spremljal njegovo zgodbo.

Le dober teden nazaj so mediji poročali, da je debelušni ruski maček s shujševalno dieto že uspešno izgubil skoraj tri odvečne kilograme. Njegovo ime Krošik v prevodu pomeni "mali dojenček", a mačkon je bil vse prej kot majhen. Ko je oranžni kosmatinec stopil na pot hujšanja, je namreč tehtal več kot 17 kilogramov, poroča USA Today.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kar pa nikakor ni bilo dobro, za njegovo zdravje. Zavetišče Matroskin v ruskem Permu si je prizadeval, da bi mucku, ki je bil po teži bližje velikemu Main Coonu kot navadni hišni mački, povrnil vitalnost in zdravje. "Pred Krošikom je dolgo in mučno obdobje," so povedali v zavetišču, kjer so dodali, da bi bil lahko kosmatinec med petimi najdebelejšimi mačkami na svetu.

Kot so povedali zaposledni v zavetišču, niso mogli opraviti niti popolne zdravstvene ocene Krošika, saj so plasti maščobe poskrbele, da z ultrazvokom niso mogli opraviti natančno sliko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A prostovoljci so imeli načrt, v katerem so združili posebno dietno prehrano, zdravstveni nadzor, hidroterapijo in hojo po tekalni stezi. A ta se je končal veliko prehitro.

V soboto so namreč mucek hudo zbolel, zaradi česar so ga morali namestiti v kisikovo komoro. A veterinarji oranžnega kosmatinca kljub trudu niso mogli več rešiti. Krošik je poginil.

Novico je sporočila aktivistka za pravice živali Galya More: "Če bi mi pred nekaj dnevi kdo rekel, da bo Krošik poginil, tega ne bi nikoli verjela. Še zdaj ne morem povsem verjeti. Misel se zdi nepredstavljiva." Ko so veterinarji končno lahko opravili ultrazvok, so kot posledico debelosti odkrili nepopravljive težave v njegovem telesu.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mukec
27. 10. 2024 15.19
Nauk zgodbe: nevarno je hujšati.
misekmali
27. 10. 2024 15.10
+1
V Springfieldu bi nahranil veliko lačnih ljudi.
mmickica
27. 10. 2024 15.03
+6
In zakaj so ga sprva tako zelo hranili??? Neodgovorni ljudje, ubogi muc.
flojdi
27. 10. 2024 15.11
+4
Tocno to je meni najprej padlo na misel.bogi lepi muc./in gledam na tubi posnetke..posvojijo npr rakuna..potlej pa je tako debel da se komaj premika.