Tujina

Ranjenega Palestinca privezali na vozilo, Izrael priznal kršenje protokola

Ramala, 23. 06. 2024 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, N.L.
Komentarji
0

Izraelska vojska je sporočila, da so njeni pripadniki kršili protokol, ko so v soboto ranjenega Palestinca privezali na sprednji del vozila med racijo v Dženinu na Zahodnem bregu. Vojska je sicer potrdila incident šele potem, ko je po družbenih omrežjih zakrožil posnetek privezanega Palestinca.

Izraelska vojska je v izjavi sporočila, da je bil moški ranjen med streljanjem v okviru sobotne racije, v kateri je bil sicer obravnavan kot osumljenec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Družina ranjenega moškega je dejala, da so prosili za reševalce, vendar ga je vojska vzela, privezala na sprednji del vozila in odpeljala. Moškega so pozneje prepeljali na zdravljenje k Rdečemu križu.

Izraelska vojska je zagotovila, da bodo incident preučili, saj ravnanje z ranjenim osumljencem, ki je prikazan na posnetku, ni v skladu z vrednotami vojske.

Od začetka izraelske vojne v Gazi je nasilje naraslo tudi na Zahodnem bregu. Po podatkih Združenih narodov je bilo na Zahodnem bregu in v Vzhodnem Jeruzalemu od 7. oktobra ubitih najmanj 480 Palestincev, medtem pa palestinske oblasti navajajo podatek najmanj 549 ubitih Palestincev na Zahodnem bregu.