Tujina

Izginil 12-letni otrok, policija sumi, da ga je napadel krokodil

Nganmarriyanga, 03. 07. 2024 12.13 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V avstralskem Severnem teritoriju je izginil 12-letni otrok, policija pa sumi, da ga je napadel krokodil. Sprožili so obsežno iskalno in reševalno akcijo, a upanja je čedalje manj.

Otrok je izginil v torek zvečer, ravno ko je plaval v potoku v Palumpi, znani tudi po aboridžinskem imenu Nganmarriyanga, kraju s 350 prebivalci, ki je sedem ur oddaljen od glavnega mesta ozemlja Darwin. 

Tokrat pa policisti in domačini še vedno upajo na najboljši izid, s čolni preiskujejo velik del potoka, na pomoč pa je priskočila celotna skupnost, ki pregleduje območje okoli jezera, poroča BBC.

Slanovodni krokodil
Slanovodni krokodil FOTO: Shutterstock

Pri iskanju so se jim pridružili še dodatni policisti in specializirana ekipa za iskanje in reševanje, po poročanju lokalnih medijev pa se bo morda začelo tudi reševanje iz zraka.

"Za vsakega starša ali družinskega člana je tragično, če izgubi majhnega otroka, še posebej v takih okoliščinah, ko je morda krivec krokodil," je dejal minister Severnega teritorija Brent Potter.

Na prostranem Severnem teritoriju živi več kot 100.000 krokodilov, ki lahko zrastejo do šest metrov v dolžino, a so napadi s smrtnim izidom razmeroma redki. Krokodile, ki v Avstraliji napadejo ljudi, običajno ujamejo in ubijejo, tudi tokrat ne bo nič drugače. Potter je že pojasnil, da je uslužbencem za divje živali dal pooblastilo, da odstranijo krokodila z območja, ko ga bodo našli.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamustaaa
03. 07. 2024 14.29
+1
Moraš pa res biti čez les da se kopat tam kjer so krokodili...Starši pa tudi zelo odgovorni.
flojdi
03. 07. 2024 12.55
+0
?in nasli in ubili bodo tocno tapravega"
sophie25
03. 07. 2024 15.09
+3
meni tudi ni jasno to. pa tudi ne razumem, zakaj si dobil toliko -
Marck
03. 07. 2024 12.50
-1
Te krokodile bi lahko malo razredčili tam sej niso za nobeno korist. V vsaki mlaki se zadržujejo