Tujina

Iz mrzlega Ohotskega morja po 67 dneh rešili moškega

Magadan, 15. 10. 2024 15.23 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po 67 dneh so rešili moškega, ki je s katamaranom plul v zelo mrzlem Ohotskem morju. Moški se je z bratom in njegovim sinom odpravil na pot po Ohotskem morju, ko se je zgodila nesreča, oba njegova sopotnika pa sta umrla.

Moški z brado v oranžnem rešilnem jopiču na majhnem katamaranu z rdečo zastavo na drogu. Prizor niti ni tako nenavaden, če ne bi šlo za izjemno mrzlo Ohotsko morje, in če ne bi bil moški pogrešan že več kot 60 dni.

Ohotsko morje leži med ruskim polotokom Kamčatka, Kurilskimi otoki, japonskim otokom Hokaido in otokom Sahalin, gre pa za najhladnejše morje v vzhodni Aziji. 

9. avgusta so se na pot po Ohotskem morju odpravili Mihail Pičugin, njegov brat in njegov sin. "Po določenem času se je stik z njima izgubil, njihova lokacija pa je postala neznana," je povedala tiskovna predstavnica ruskega prometnega tožilstva na skrajnem vzhodu Elena Krasnojarova.

14. oktobra je katamaran v večernih urah opazila ribiška ladja, ki je plula v morju v bližini naselja Ust-Khayryuzovo v regiji Kamčatka. Nemudoma so bili poklicani reševalci, ki so moškega povlekli na varno.

Žena rešenega moškega je za ruske državne medije pojasnila, da je na njegovo preživetje vplivala teža. Tehtal naj bi namreč približno 100 kilogramov. Rešen moški, njegov pokojni brat in nečak so sicer s seboj imeli dovolj hrane za približno dva tedna, kolikor naj bi tudi trajala njihova pot. 

Moškega so odpeljali na zdravljenje v bolnišnico v mesto Magadan na skrajnem vzhodu Rusije, poroča CNN. Njegovo stanje je resno, saj je močno izčrpan, vendar je pri zavesti.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOKS klub
15. 10. 2024 18.16
+1
Pa daj ti ukrajinko pejt svojim gor pomagat. Kaj tukaj pametuješ pa pljuvaš po celem svetu. Ajde puško na desno ra-mo pa spoki !
Zmaga Ukrajini
15. 10. 2024 16.27
+4
Ah daj no... in zdaj mu bo najbrž putler podelil najvišje priznanje za trdoživost, a ne? In od česa je živel dobra dva meseca? Zakaj ni priplul nazaj s katamaranom? Kaj je bilo narobe z njim? Kakšna nesreča se je zgodila? Pa dajte no ... vsaj toliko počakajte, da dobite neke normalne podatke za nek normalen članek. Meni se zdi, da je tale moskvič ubil brata in nečaka, zraven pa uprizoril še shujševalno kuro. Za moskviče nikoli ni nič preveč bizarno, da se tega ne bi poslužili.
Ruski medo
15. 10. 2024 16.37
-6
Daj ti preveri z zdravnikom, če jemlješ dovolj močno dozo zdravil! take debilne izjave pa še ne. Če so rešili Rusa je pa vse narobe. To novico je prvi poročal CNN, šele nato 24 ur.Bodi človek v prvi vrsti, nato Ukrajinec. Lahko pa obiščeš vzhod Ukrajine in tam klobasaj neumnksti
Kimberley Echo
15. 10. 2024 16.48
-5
Ukrajinka je bolno bitje, ne ji zamerit. Pač ni človek, se zgodi.
Zmaga Ukrajini
15. 10. 2024 16.50
+4
Ta novica (tako pomanjkljiva) je prav za take telebane kot si ti.
Zmaga Ukrajini
15. 10. 2024 17.27
+3
In kajpak se je moral oglasiti še kenguru s svojimi globokimi mislimi. Zanj ni človek nihče, kdor nima takih preprostih in živalskih komentarjev kot jih ima sam. Revež pač... pa še russofil. Ni pomoči...
mito24
15. 10. 2024 16.07
+7
Kaj bi drugega počeli kot pa emigrirajo iz Rusije, uradnike pa tega ne priznajo.