Tujina

Iz kraja Cogne evakuirali 1800 ljudi, število smrtnih žrtev v Švici narašča

Cogne, 03. 07. 2024 15.03 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski reševalci so končali evakuacijo turistov iz kraja Cogne v Dolini Aoste, ki je bil po neurjih in poplavah odrezan od sveta, so sporočile tamkajšnje oblasti. Skupno so evakuirali skoraj 1800 ljudi. Medtem se je število smrtnih žrtev neurij v Švici povzpelo na šest.

"To je bila velika operacija civilne zaščite, v kateri je sodelovalo štiri do pet helikopterjev," je po koncu evakuacije 1796 ljudi iz kraja, ki je odrezan od sveta, povedal župan Franco Allera. Dodal je, da se bodo helikopterski poleti do Cogna nadaljevali zjutraj in zvečer, in sicer z namenom prevoza prebivalcev na delo in osebja, ki pomaga lokalnemu prebivalstvu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V švicarskem kantonu Ticino je medtem danes število smrtnih žrtev neurij, ki so jugovzhodni kanton zajela konec tedna, naraslo na pet, je sporočila policija, potem ko so v dolini Maggia našli še eno truplo.

Mrtvega moškega so našli tudi v kleti hotela v kraju Saas-Grund v sosednjem kantonu Valais, kjer so neurja povzročila obsežno škodo. Po navedbah policije so pokojnika najverjetneje presenetile hitro naraščajoče poplavne vode. Skupno je število mrtvih v Švici v zadnjih neurjih naraslo na šest.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nidani
03. 07. 2024 16.39
-1
Patogen, levičarji so krivi... Švicarjem pa želim, da se ta mora čim prej konča, na najboljši možni način!