Tujina

Italijanski smučar in njegovo dekle umrla v gorski nesreči

Champoluc, 06. 06. 2024 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V gorski nesreči na severozahodu Italije sta umrla znani italijanski hitrostni smučar Jean Daniel Pession in njegovo dekle Elisa Arlian. Inštruktorja smučanja naj bi nesrečno padla 700 metrov v globino, reševalci pa so po večurnem iskanju našli njuni trupli.

"Svet zimskih športov in še posebej hitrostnega smučanja je pretresla strašna tragedija. V gorski nesreči nad Champolucom je umrl Jean Daniel Pession, 28-letni član ekipe svetovnega pokala. Skupaj z njim je umrlo tudi njegovo dekle," je italijanska smučarska zveza zapisala v izjavi in izrazila sožalje obema družinama.

28-letni Jean Daniel Pession je bil učitelj smučanja v smučarski šoli Antagnod v severni Italiji. Šola je v objavi na Instagramu zapisala, da sta bila njuna pogreba v torek. 

Pession in njegovo 26-letno dekle Elisa Arlian, prav tako učiteljica smučanja, naj bi z vrha gore Monte Zerbion, nad letoviško vasjo Champoluc v regiji doline Aosta, padla kar 700 metrov v globino. Potem ko so zaskrbljeni družinski člani poklicali reševalce, ker se nista vrnila domov, je bil na kraj napoten reševalni helikopter s tremi člani posadke. Na skalah ni bilo nobenih znakov, ki bi nakazovali, kje sta padla, reševalna akcija pa je trajala več ur. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po večurnem iskanju je reševalcem uspelo locirati par s pomočjo signalov mobilnih telefonov. Po poročanju italijanske javne radiotelevizije RAI so našli trupli para, ki je bil še vedno privezan skupaj. 

Po podatkih Mednarodne smučarske in deskarske zveze (FIS) je Pession leta 2021 zasedel 15. mesto na svetovnem pokalu v hitrostnem smučanju. Na svetovnem prvenstvu leto pozneje v Varsu pa je prišel med 25 najboljših.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo K
06. 06. 2024 21.01
-8
Zaračunat prevoz!