Tujina

Iskanje trojice mladih, ki jo je odnesla Nadiža, se nadaljuje

Rim , 01. 06. 2024 09.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
0

Iskanje pogrešanih, ki so izginili v bližini slovenske meje, ker jih je odnesla Nadiža, se nadaljuje. Pogrešane so iskali tudi s helikopterji in droni. Upanje, da bi pogrešane našli žive po več kot 20 urah od izginotja, pa je skoraj nično.

Iskanje mladih, ki so izginili v deroči reki Nadiži, se nadaljuje. Kot poroča italijanska tiskovna agencija, pri iskanju sodelujejo tako helikopterji kot droni. A skoraj 20 ur po izginotju so možnosti, da bi pogrešane našli žive, skoraj nične, pravijo reševalci. Ti so zjutraj prestregli signal enega od mobilnih telefonov pogrešanih. Zdaj se bodo osredotočili na to območje, čeprav ni nujno, da je telefon ostal pri lastniku. 

Iskanje na reki Nadiži
Iskanje na reki Nadiži FOTO: Vigili del Fuoco

Zaradi obilnega dežja o poplavah poročajo iz Furlanije – Julijske krajine, kjer so včeraj izdali rumeno opozorilo. Ob tem od petkovega jutra pogrešajo tri mlade, dve ženski in enega moškega, ki so v kraju Premerjag (Premariacco) v objemu obtičali sredi reke, ko je gladina vode nenadoma začela hitro naraščati, smo poročali. 

Kot poroča Il Piccolo, so bili na otočku sredi reke, ko je voda začela izjemno hitro naraščati. Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek, na katerem je videti, kako stojijo v objemu, da bi se s skupno težo lažje borili proti močnemu toku.  Po poročanju italijanskih medijev gre za 20-letno študentko iz okolice Vidma, njeno 23-letno prijateljico iz Romunije in njenega 25-letnega partnerja Romuna, ki živi v Avstriji.

O tem, da se zaradi naraščajoče vode ne morejo vrniti na obalo, so obvestili tudi reševalne službe. Ko so jih reševalne službe že skoraj dosegle, je bil tok, kot kaže, vendarle premočen, za njimi pa je izginila vsaka sled. Intenzivno iskanje je še v teku, na pomoč so priskočili tako policisti kot gasilci. V akciji sta dva helikopterja, ki letita med Premerjagom (Premariaccom) in Manzanom; gre za kraje v bližini mesta Videm. Poleg tega pogrešane iščejo gasilci s potapljači in čolnom.

Po besedah župana Premerjaga Michela De Sabata ima vozilo, ki domnevno pripada pogrešanim, romunsko registrsko tablico. Stari naj bi bili od 17 do 25 let, še poroča Il Piccolo.