Tujina

Hotela sta milijone: za zapahi moška, ki sta izsiljevala Schumacherjevo družino

Berlin, 20. 06. 2024 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Michael Schumacher je v formuli 1 osvojil sedem naslovov svetovnega prvaka in velja za enega največjih dirkačev vseh časov. A po tragični nesreči se je njegovo življenje in življenje njegove družine povsem spremenilo. Družina se je zavila v molk, da bi legendarnega dirkača zaščitila pred mediji, hkrati pa postala ranljiva za špekulacije in celo izsiljevanje.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Profimedia

Policija je po poročanju nemških medijev aretirala dva moška iz Wuppertala. Izsiljevala naj bi družino legendarnega dirkača Michaela Schumacherja – in na ta način želela zaslužiti milijone.

Wolf-Tilman Baumert, tiskovni predstavnik državnega tožilstva, je za Bild povedal: "Preiskujemo primer izsiljevanja slavne osebe, s tem v zvezi pa smo že izvršili naloge za aretacijo." Dodal je, da zaradi interesa preiskave ne morejo posredovati dodatnih informacij o primeru. 

Bild še poroča, da so osumljenca pripeljali na okrožno sodišče v Wuppertalu, kjer je sodnik oba poslal v pripor. 

Moška sta obtožena poskusa izsiljevanja, če bosta obsojena pa jima grozi do pet let zapora. Obsežna preiskava medtem še poteka. 

Ni sicer prvič, da je družina dirkača, ki se je leta 2013 tragično ponesrečil med smučanjem, žrtev izsiljevanja. Leta 2017 je slikar Hüseyin B. iz kraja Dettingen an der Erms, končal na zatožni klopi okrožnega sodišča v Reutlingenu.

Leta 2016 je Corinni Schumacher, Michaelovi ženi, poslal izsiljevalsko elektronsko sporočilo in grozil njenim otrokom. Ker pa ni bil najbolj spreten pri zakrivanju svojih sledi, so ga policisti hitro izsledili.

Obsojen je bil na leto in devet mesecev pogojne kazni, dobil je tudi 4500 evrov denarne kazni in 50 ur družbenokoristnega dela, prav tako se je moral udeležiti terapije. Sodnik je na sojenju med drugim pripomnil: "Milo rečeno, navajanje številke osebnega računa ni dobra ideja."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fenekfox
20. 06. 2024 20.48
-7
Ok kaznovTi ce sta izsiljevala..Za njega mi je vseeno..dokler folk placuje spominke pa te zadeve so ok, ko pa kdo prasa po njem pa tozarijo..Ogabno od njegove familije,da tozarijo ce samo omenijo ime njegovo..
iziizi
20. 06. 2024 20.26
+1
Vauuuu mene drzava izsiljuje ker mi daje 350 eur invalidske penzije
Volja
20. 06. 2024 21.15
+6
Romi se ti smejejo, ker z levo roko napošejo zahtevek za denarno mesečno pomoč, ti pa raje tukaj po forumih "afne guncaš"
Nace Štremljasti
20. 06. 2024 20.13
+2
povejo naj kaj je z njim pa ne bo nobenih problemov ane
medŠihtom
20. 06. 2024 19.36
-13
karma ga je ujela in mu izstavila račun z obrestmi, drugo so pravljice.