Tujina

Hezbolah z dronom nad rezidenco Benjamina Netanjahuja

Gaza/Tel Aviv, 19. 10. 2024 09.35 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.V., STA
Komentarji
0

Libanonsko gibanje Hezbolah naj bi davi napadlo dom izraelskega premierja. V izraelskem zračnem napadu na begunsko taborišče Džabalija na severu območja Gaze je v petek zvečer umrlo 33 ljudi, več deset jih je bilo ranjenih, je sporočila agencija za civilno zaščito v palestinski enklavi. Izraelske sile, ki taborišče oblegajo že dva tedna, se na navedbe o napadu še niso odzvale.

Kot je povedal tiskovni predstavnik Benjamina Netanjahuja, je bilo nad njegov dom v mestu Cezareja izstreljeno brezpilotno letalo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Netanjahuja in njegove žene v tem trenutku ni bilo doma, poroča BBC.

V Tel Avivu, 55 kilometrov južneje, so medtem izdali opozorilo pred zračnim napadom, saj naj bi se dron približal okrožju Glilot, kjer sta sedež izraelske zunanje obveščevalne službe Mosad in še en obveščevalni center.

Po navedbah vojske, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, so se sirene oglasile še na številnih drugih lokacijah na severu Izraela, vključno z mestom Tiberias na zahodni obali Galilejskega jezera.

Izraelske sile znova napadle bolnišnico v mestu Bejt Lahija

Oblasti v Gazi so danes še sporočile, da so izraelske sile davi obkolile in obstreljevale indonezijsko bolnišnico v mestu Bejt Lahija na severu enklave.

"Izraelski tanki so popolnoma obkolili bolnišnico, odklopili elektriko in jo obstreljevali, pri čemer so s topništvom zadeli drugo in tretje nadstropje," je povedal direktor bolnišnice Marwan Sultan. Dodal je, da so zdravstveno osebje in pacienti resno ogroženi.

Po navedbah ministrstva za zdravje v Gazi je napad na bolnišnico in njeno dvorišče povzročil velik preplah med bolniki in osebjem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izrael je 6. oktobra začel novo ofenzivo na severu Gaze, tudi v okolici Džabalije, največjega od osmih palestinskih begunskih taborišč v Gazi. Tarča napadov so po navedbah Izraela borci palestinskega islamističnega gibanja Hamas, ki da so se tam prerazporedili za izvajanje novih napadov. Od takrat je bilo na območju, ki so ga spopadi močno prizadeli že prej v leto dni trajajoči vojni, ubitih več deset ljudi.