Tujina

Libanon pozdravlja pozive k prekinitvi ognja, Izrael jih zavrača

New York, 26. 09. 2024 06.36 | Posodobljeno pred 16 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
Avtor
U.Z., STA, N.Š.
Komentarji
287

12 držav zaveznic je po stopnjevanju spopadov med Izraelom in Hezbolahom v skupni izjavi pozvalo k začasni prekinitvi ognja v Libanonu. Predlagajo takojšnjo 21-dnevno prekinitev spopadov na libanonsko-izraelski meji in tudi v Gazi. Libanonski premier je ta prizadevanja pozdravil, šiitsko gibanje Hezbolah in izraelski premier Benjamin Netanjahu pa se na pozive še nista odzvala. Je pa izraelski zunanji minister Izrael Kac sporočil, da prekinitve ognja ne bo.

Izjavo s pozivom k 21-dnevnemu premirju so po srečanju svetovnih voditeljev na Generalni skupščini ZN v New Yorku podpisale ZDA, Avstralija, Kanada, Evropska unija, Francija, Nemčija, Italija, Japonska, Savdska Arabija, Združeni arabski emirati, Združeno kraljestvo in Katar. V njej so zapisale, da so sovražnosti nevzdržne in predstavljajo nesprejemljivo tveganje za širšo regionalno eskalacijo, ki ni v interesu ne prebivalcev Izraela ne Libanona. 

Do te poteze prihaja dan po tem, ko je načelnik generalštaba izraelske vojske Herzi Halevi vojakom sporočil, da bi jim lahko obsežni zračni napadi v Libanonu, usmerjeni proti Hezbolahu, utrli pot za vstop na sovražnikovo ozemlje. Ta izjava je najglasnejši signal, da je kopenska invazija v Libanon morda neizbežna, poroča BBC.

Izraelski napad na jugu Libanona
Izraelski napad na jugu Libanona FOTO: AP

EU poziva k miru

Iz Libanona bežijo tuji državljani, ki skušajo dobiti prosta mesta na vse redkejših letih iz države.  Slovensko zunanje ministrstvo je v stiku z dvema slovenskima državljanoma, ki tam živita in za zdaj ostajata v državi.  V primeru, da se bodo razmere poslabšale, juma bodo pomagali zapustiti Libanon. Britanska vlada je medtem svoje državljanje pozvala, naj takoj zapustijo Libanon ter v Ciper poslala 700 vojakov, ki so v pripravljenosti za pomoč pri množični evakuaciji. Enako so naredile ZDA, Kanada in Avstralija -  150 tisoč svojih državljanov pozivajo, naj ne odlašajo z evakuacijo, dokler je letališče v Bejrutu še odprto.

EU Izrael in libanonsko šiitsko gibanje Hezbolah poziva k takojšnji vzpostavitvi premirja, je v današnji izjavi sporočil visoki zunanjepolitični predstavnik unije Josep Borrell

"Obe strani pozivamo, naj nemudoma vzpostavita premirje čez modro črto, ki bo učinkovito in takoj odpravilo vse čezmejne grožnje," je poudaril Borrell in dodal, da Bruselj tudi mednarodno skupnost poziva, naj se aktivira in podpre aktualna prizadevanja za ta namen. "Vsako nadaljnje zaostrovanje bi imelo dramatične posledice za regijo in širše," je posvaril.

Ob tem je med drugim spomnil na resolucijo 2749, v kateri je Varnostni svet ZN konec avgusta zadevne akterje pozval k takojšnjem ukrepanju za umiritev razmer. Omenil je tudi resolucijo 1701 in v luči te sprti strani pozval, naj zagotovita varno vrnitev razseljenega prebivalstva domov.

"Pozdravljamo in močno podpiramo prizadevanja Francije in ZDA, da bi s pogajanji dosegli prekinitev ognja," je še dejal prvi mož evropske diplomacije in ponovil zavezanost EU podpori libanonskim državnim institucijam, vključno z libanonsko vojsko.

Izrael zavrnil predlog: Nadaljevanje vojne proti Hezbolahu je edina prava pot naprej

"Danes sem tukaj v upanju, da bomo s tega zasedanja prišli do resne rešitve, s katero bomo pritisnili na Izrael, da doseže takojšnjo prekinitev ognja na vseh frontah ter ponovno vzpostavi stabilnost in varnost v naši regiji," je na seji Varnostnega sveta ZN dejal libanonski premier Nadžib Mikati. Izrael po njegovih besedah grobo krši suverenost Libanona, ubija civiliste in uničuje domove ter širi strah med prebivalstvom. Zahvalil se je Franciji, da je zahtevala sklic zasedanja, ter Sloveniji, da ga je sklicala. Posvaril je, da bi konflikt lahko sprožil vsesplošno regionalno vojno in VS ZN pozval k ukrepanju. Prav tako je pozdravil prizadevanja mednarodne skupnosti za prekinitev ognja.

Izraelski medij N12 je sicer poročal, da naj bi Izrael dal zeleno luč za prekinitev ognja s Hezbolahom, a je Netanjahujev urad nato izjavil, da se izraelski premier na pozive še ni odzval, poroča britanski BBC. "Novica o prekinitvi ognja ni resnična. Gre za ameriško-francoski predlog, na katerega se predsednik vlade sploh ni odzval," je sporočil urad in nadaljeval, da je Netanjahu izraelski vojski naročil, naj nadaljuje napade. "Prav tako se bodo spopadi nadaljevali v Gazi, dokler ne bodo doseženi vsi cilji vojne," je še dodal.

Izraelski zunanji minister Izrael Kac pa je pozneje sporočil, da prekinitve ognja na severu ne bo. Izrael se bo z vso močjo še naprej boril proti Hezbolahu do zmage in varne vrnitve prebivalcev severa na njihove domove, je dodal.

Tudi izraelski finančni minister Bezalel Smotrič je zavrnil poziv za 21-dnevno prekinitev ognja in pozval k uničenju libanonskega šiitskega gibanja Hezbolaha. Vztrajal je, da je nadaljevanje vojne proti Hezbolahu edina prava pot naprej. "Kampanja na severu bi se morala končati z enim samim rezultatom: uničenjem Hezbolaha in odpravo njegove zmožnosti škodovati prebivalcem severa. Sovražniku ne smemo dati časa, da si opomore od hudih udarcev, ki jih je utrpel, in se reorganizira za nadaljevanje vojne po 21 dneh," je zapisal na omrežju X.

Katar, eden od posrednikov v pogovorih med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas, je pojasnil, da ni neposredne povezave med pogovori o premirju v Gazi in mednarodnim prizadevanjem za prekinitev ognja med Hezbolahom in Izraelom. "Ne vem za neposredno povezavo, vendar se očitno obe posredovanji močno prekrivata," je povedal tiskovni predstavnik katarskega zunanjega ministrstva.

Izraelski opozicijski voditelj in nekdanji premier Jair Lapid je medtem izjavil, da bi izraelska vlada morala pristati na zgolj sedemdnevno prekinitev ognja. S tem bi po njegovem mnenju Hezbolahu "preprečili, da ponovno vzpostavi svoje sisteme poveljevanja in nadzora". "Ne bomo sprejeli nobenega predloga, ki ne bo vključeval umika Hezbolaha z naše severne meje," je še dodal.

Fajonova: Varnostni svet mora enotno pozvati k prekinitvi sovražnosti v Libanonu

Da mora Varnostni svet Združenih narodov enotno pozvati k prekinitvi sovražnosti, je na izredni seji Varnostnega sveta ZN o položaju v Libanonu v sredo zvečer dejala ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon in pozvala k spoštovanju mednarodnega humanitarnega prava. Varnostni svet po zasedanju ukrepa ni sprejel.

S položajem na terenu je Varnostni svet sicer seznanil generalni sekretar ZN Antonio Guterres, ki je dejal, da je v Libanonu izbruhnil pekel, in navedel, da je zaradi spopadov območja na jugu Libanona zapustilo že 200.000 ljudi, s severa Izraela pa jih je odšlo 60.000. "Ponedeljek je bil najbolj krvav dan za Libanon v tej generaciji," je dejal glede dneva, ko je bilo po navedbah libanonskih oblasti ubitih najmanj 558 ljudi. Izraelci nadaljujejo z napadi na Libanon in samo v sredo je tam umrlo še več kot 70 ljudi. Guterres je pozdravil diplomatska prizadevanja in zatrdil, da si nihče ne more privoščiti, da Libanon postane nova Gaza.

Tanja Fajon
Tanja Fajon FOTO: Profimedia

Fajonova, ki je vodila zasedanje, je medtem poudarila, da več nasilja ne bo prineslo večje varnosti. "Terorizem pod krinko solidarnosti ali vojaške operacije pod pretvezo zaščite ne pomenijo večje varnosti. Pomenijo le trpljenje civilistov in odlaganje smiselnih diplomatskih rešitev. Potrebujemo mir," je dejala.

Spomnila je, da so o Libanonu razpravljali že prejšnji petek, in pozvala vse v dvorani, ki imajo vpliv na Izrael in Hezbolah, naj ga uporabijo. "Izrael mora ustaviti zračne napade in opustiti načrte za kopensko invazijo. Hezbolah mora prenehati z napadi," je dejala.

Pozvala je k zaščiti civilistov, vse strani pozvala, naj spoštujejo mednarodno humanitarno pravo in izvajajo resolucijo Varnostnega sveta 1701 iz leta 2006, ter zatrdila, da je diplomacija edina pot naprej.

Francoski zunanji minister Jean Noel Barrot je dejal, da je zahteval sklic seje, ker so izraelski napadi povzročili preveč žrtev, Hezbolah pa nadaljuje napade na Izrael. Za vsako ceno je treba preprečiti vojno, po kateri si Libanon več ne bo opomogel, je dejal. "Izkoristimo veliko prisotnost svetovnih voditeljev in vsilimo diplomatsko rešitev," je dejal. "Vojna ni neizogibna," je dejal in napovedal, da bo do konca tedna obiskal Bejrut.

K zaustavitvi spopadov in umirjanju razmer so potem pozivali vsi preostali govorniki in tako kot Fajonova izražali podporo mirovni misiji ZN v Libanonu (Unifil).

Namestnik ameriške veleposlanice Robert Wood je zatrdil, da intenzivno sodelujejo z drugimi na predlogu, ki bo vodil v diplomatsko rešitev, in prosil, naj Varnostni svet v prihodnjih dneh to podpre. "Širša vojna v regiji ni v nikogaršnjem interesu. Edina pot je diplomatska rešitev v skladu z resolucijo 1701," je dejal Wood in izrazil globoko zaskrbljenost ZDA zaradi smrti več sto civilistov v Libanonu. Za poslabšanje položaja je okrivil Hezbolah, ki od 8. oktobra lani napada Izrael z orožjem iz Irana. Ponovil je, da ima Izrael pravico do samoobrambe, ampak dodal, da morajo vse strani spoštovati mednarodno humanitarno pravo.

Izraelski veleposlanik Danny Danon je zavrnil vse kritike, obtožil ZN in mednarodno skupnost pristranskosti ter zatrdil, da se le branijo pred napadi Hezbolaha, ki trdi, da je solidaren s Hamasom. Omenil je 49 smrtnih žrtev med Izraelci in več sto ranjenih ter zatrdil, da napadajo le vojaške cilje Hezbolaha. "Ali bi katerakoli druga država postopala drugače, ko ji ubijajo državljane? Bodite pošteni. Nobena ne bi," je dejal.

Izraelska vojska nadaljuje napade na Libanon 

Izraelska vojska sicer danes nadaljuje napade na Libanon."Ponoči je vojska zadela približno 75 terorističnih ciljev, ki pripadajo Hezbolahu, na območju Beke in v južnem Libanonu," so sporočili. Kot so pojasnili, so cilji vključevali skladišča streliva in drugo infrastrukturo ter borce Hezbolaha. V napadih je bilo po podatkih libanonskih oblasti ubitih najmanj 13 ljudi, od tega devet na severovzhodu in štirje na jugu države. Pozneje so sporočili, da tudi danes izvajajo napade na cilje Hezbolaha , izraelska vojska pa je potrdila, da je bil v današnjem napadu na južno predmestje Bejruta ubit poveljnik Hezbolaha Muhamad Husein Srur, znan tudi kot Abu Saleh

Gibanje Hezbolah je v odgovor na izraelske napade danes z 80 raketami napadlo izraelsko mesto Safed. Podrobnosti za zdaj niso znane. Skupini so sicer danes podporo zagotovili jemenski hutijevci, ki jih prav tako podpira Iran in ki od novembra lani iz solidarnosti s Palestinci v Gazi izvajajo napade na ladje v Rdečem morju.

Izraelsko obrambno ministrstvo je medtem sporočilo, da si je Izrael zagotovil 8,7 milijarde dolarjev (približno 7,78 milijarde evrov) vreden paket vojaške pomoči ZDA. "Paket vključuje 3,5 milijarde dolarjev za nujna vojna naročila (...) in 5,2 milijarde dolarjev za sisteme zračne obrambe," je zapisalo v izjavi.

Izrael je v zadnjih dneh znatno okrepil napade na cilje Hezbolaha v Libanonu, v katerih je bilo od ponedeljka ubitih več kot 600 ljudi. Zaradi napadov pa je bilo po podatkih Mednarodne organizacije za migracije (IOM) v državi razseljenih 90.530 ljudi. Libanonsko ministrstvo za zdravje je medtem posodobilo število smrtnih žrtev sredinih izraelskih napadov. Kot je sporočilo, je bilo v napadih ubitih 72 ljudi, od tega 38 na jugu države, 12 na območju Beke ter 22 v treh mestih severno in južno od Bejruta. Skoraj 400 ljudi je bilo ranjenih.

  • 19
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 20

KOMENTARJI (287)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grma53
26. 09. 2024 18.18
+2
Poleg 21 dnevne prekinitve spopadov bi morala biti tudi zahteva za umik Hezbolaha vsaj 5000km stran od izraelskih mej
borjac
26. 09. 2024 20.13
-1
oikos
26. 09. 2024 15.43
-4
Izrael!? Sami poštenjaki in mirovniki. Izbrano ljudstvo.
OvcjiPastir
26. 09. 2024 15.31
+4
Začasna prekinitev ognja bi koristila samo hezbolevcem, s tem bi pridobili čas da si opomorejo in splanirajo nove teroristične napade na Izrael. Trajna prekinitev ognja ali pa nič. Vmesne izbire ni. Pravilna odločitev Izraela. Če ne mislijo pustit Jude pri miru, pa jih zbrisat!!!
steki007
26. 09. 2024 15.17
-1
Izrael bič božji
Omas1313
26. 09. 2024 14.44
+3
Prokleti Izraelci
Sanherdin
26. 09. 2024 14.41
-2
Samo SDS troli se spoznajo na prekinitve ognja.
Slavko Badič
26. 09. 2024 14.30
-1
Itak, da Libanon pozdravlja pozive k umiritvi, ker jih bodo sicer spremenilo v ruševine. Če bi bil na mestu Izraela, bi rekel ja pod enim pogojem in to je obsodba dejanj in prepoved delovanja Hezbolaha in izročitev vseh vodij in njihovih podrejenih.
MasteRbee
26. 09. 2024 14.42
+2
in 150.000 ofenzivnih raket naj zamenjajo za obrambo.
El pi5tolero
26. 09. 2024 14.27
+0
Sam rokaj ejga izrael po te tepiharjih noc in dan!
detect
26. 09. 2024 14.08
-1
Izrael in Amerika sta dve največji teroristični državi na svetu.
Ana desetnica
26. 09. 2024 14.13
+7
Iran, Sirija, Rusija, Kitajska so pa angelčki. Veš da.
MasteRbee
26. 09. 2024 14.26
+3
150.000 raket ima samo Hezbolah. Napolnjene z TNTjem ne marmelado.
PujsTekaTeka
26. 09. 2024 14.06
+1
Takoj uvesti sankcije proti Izraelu, libananu pa poslati Patriote ostale rakete s katerimi se bo lahko branil.
Ana desetnica
26. 09. 2024 14.13
+2
tornadotex
26. 09. 2024 13.40
+10
haha...Libanon zahteva 21 dni prekinitve....čemu.., da iz Irana pretihotapijo nove rakete !!
Ana desetnica
26. 09. 2024 14.03
+4
visoki
26. 09. 2024 14.23
+3
izrael sploh ne skriva,da dobi zastonj rakete iz amerike
Ana desetnica
26. 09. 2024 17.51
+1
Zanzibar1
26. 09. 2024 13.38
-1
Izraelci ne sprejemajo samo palestincev, tudi drugih ljudi ne. Sem bil tam 6 mesecov in videl marsikaj. Oni so nad vsemi , skratka nadludje.
thor82
26. 09. 2024 14.06
+7
Zanzibar1 sem bil tudi jaz v Izraelu in sem se imel super ženske zelo odprte sploh v Tel Avivu. Sam nisem imel nobenih problemov, je pa res da ortodoksni Židje pa so malo svoji. Pa če ne sprejemajo nobenih drugih ljudi zakaj potem živi 1,5 milijona Rusov v Izraelu in tudi veliko Palestincev dela v Izraelu, seveda tistih ki ne podpirajo hamasa
Ana desetnica
26. 09. 2024 14.15
+7
Če smo čisto iskreni, ortodoksni Židje gredo na živce tudi drugim Izraelcem. Ampak kaj hočemo.
osservatore
26. 09. 2024 13.24
+6
Libanonci in đihadistični bebavi kameltrajbarski hezbolah, ki ga je Iran namerno potisnil v vojno, sedaj panično ugotavlja kaj se jim je zgodilo. Naj ZN obsodijo to gnusno iransko strahopetno početje, ko poriva v vojno revne Palestince v Gazi , Libanonce in brezdelne hutije. Iranski "junaki" pa previdno sedijo doma in opazujejo početje. Potem pa taisti Iran Putlerju proda deset tisoče dronov in raket, da lahko napada Ukrajino in s tem Evropo. Iran je tako opogumljen s paktom s Putlerjem (Rusijo) in skupno vodita odkrito vojno proti zahodni civilizaciji. Kitajska pa previdno opazuje dogajanje in razmišlja na katero stran naj se postavi, da bo izkupiček čim večji.
dolgi
26. 09. 2024 13.33
-2
od kaj je napad na vzhodno Ukrajino napad na Evropo? to je kar ena butasta izmišljotina, ki se je prijela ovc.
osservatore
26. 09. 2024 14.32
+4
Ti dolga ovca kakšen napad in kam je, če da EU vsake toliko Ukrajini miljarde, ki jih skoraj gotovo ne bodo vrnnjene?
Masai_Mara
26. 09. 2024 13.20
-3
Če govorimo o terorizmu je to lahko edino Izrael , ki že več kot 60 let krsi vse mednarodne zaveze in konvencije ter terorizira palestince in jim krade zemljo ter gradi NEZAKONITE !! naselbine na palestinskih ozemljih. Hamas in Hezbolah sta samo posledica tega terorja.
Ana desetnica
26. 09. 2024 13.32
+8
Izobrazi se. Država Izrael je bila ustanovljena legitimno. Ustanovili so jo Združeni narodi. Palestino so tudi hoteli ustanoviti istočasno, pa so Arabci odklonili. Zdaj se pa delajo kakšne žrtve so. Isti dan, ko je bil ustanovljen Izrael, je pet arabskih držav napadlo novo državo in vojno izgubilo. Zdaj pa jokajo. Če bi zmagali takrat Arabci, noben Žid ne bi preživel te zmage. Ampak briga te. Sovraštvo do Židov je resničnost (pa vedno sem mislila, da je samo fama).
Boogieweeed
26. 09. 2024 13.37
-2
Ti se izobrazi, Palestina je obstajala pred letom 1948? Izrael jih je stisnil v kot oni pa se branijo, to je dejstvo, vsi ki pa vidite drugače pa ste rasisti ali pa slepi.
Ana desetnica
26. 09. 2024 13.54
+3
Palestina ni nikoli obstajala kot država. Ime Palestina so Rimljani uporabljali za svojo provinco potem, ko so premagali kraljestvo židov. Rimljani so to področje imenovali provinca Sirija in Palestina. Provinca, ne država in je bila del rimskega imperija. Kasneje so si ime sposodili Britanci in to področje imenovali Britanski protektorat Palestina, ker so bili pač klasično izobraženi. Protektorat, ne država!
Boogieweeed
26. 09. 2024 14.18
-2
Point je da so oni avtohtoni prebivalci že tisočletja, zdaj pač če niso imeli svoje zastave pa imajo manj pravice tam bit Al kaj? Folk ki se je naselil doli pa so Židje ki so sprejeli vero v 6.stoletju.... Originalnih je največ v Španiji 1.5mil
Ana desetnica
26. 09. 2024 15.35
+4
Misliš, arabci, ki so prišli iz Saudske Arabije z ognjem in mečem v šestem stoletju so avtohtoni prebivalci te regije? Avtohtoni prebivalci te regije so Židje z ozirom na arheoloke izkopanine. Filistinci pa so bili grškega izvora - z ozirom na analize DNA okostij iz tega obdobja, ki so jih našli v Gazi. Ja, ne bi bilo pomembno ali so imeli državo ali ne, če bi bili sposobni živeti s sosedi v miru. Pa niso.
kiropraktik
26. 09. 2024 15.48
+5
Kdaj pa je bila Palestina država? To je skupek plemen , ki živijo v preteklosti!
thor82
26. 09. 2024 16.09
+2
Boogieweeed Palestina ni nikoli obstajala, tam je bila Jordanija prej pod Turki kasneje kot Angleška kolonija...
thor82
26. 09. 2024 16.14
+3
Boogieweeed v 6. stoletju nastanejo muslimani, judovska vera je stara okrog 5000let.... Židje pa so bili večno preganjani, v lasti niso smeli imeti zemlje zato so postali trgovci in dobri v ročnih spretnostih kasneje eni najboljših o izdelovanju ur. In nato so postali odlični bankirji in tako počasi prevzeli vse finančne tokove na svetu, danes so lastniki največjih korporacij na planetu...
Masai_Mara
26. 09. 2024 13.13
-2
Cilj Izraela je izbris Palestine in Libanona vključno s prebivalci ter povzročitev čim večje škode na civilni infrastrukturi. To potrjejo vsak dan s svojimi neselektivnimi , brutalnimi napadi. Za pogajanja nimajo interesa kljub temu da dobro vedo da osvobodilnega gibanja Hamas in Hezbolah ne bodo nikoli uničili in porazili. Sami so glavni vzrok napetosti in konfliktov na BV s podporo EU in ZDA.
Zanzibar1
26. 09. 2024 13.20
-4
Masa mara, je tako kot si povedal. Izraelci so glavni vzrok konfliktov na BV kot vedno. Vsi, ki poznamo zgodovino izraelcev to vemo. Vedno so se lotili posameznih držav in jim je uspevalo. Tokrat je pa drugace in upam, da bodo končno dobili svoje.
Ana desetnica
26. 09. 2024 13.37
+3
Hezbollah bi z lahkoto porazili, če jih ne bi ščitila Evropa, pa ZDA, da ne govorimo o Iranu.
Rudar
26. 09. 2024 13.09
+8
Že videno. Najprej rakete in kričanje, sedaj moledovanje za mir. Kmalu bodo prošnje za koridorje, prekinitve vojne, pomoč....
Prototip
26. 09. 2024 13.03
+12
A ni hezbolah iz libanona najprej napadel Izrael??
Zanzibar1
26. 09. 2024 13.30
-5
Prototip, beri zgodovino, pa boš vedel, zakaj je libanon napadel izrael. Verjetno ne zato, ker jim je dolgčas.
Zanzibar1
26. 09. 2024 13.33
-6
Prototip, a sploh veš, zakaj je hezbolah napadel izrael. Če bi poznal zgodovino bi vedel. Verjetno pa jih ni iz dolgčasa.
Boogieweeed
26. 09. 2024 13.37
-2
Ana desetnica
26. 09. 2024 13.38
+6
Ja, je. Hezbolah raketira Izrael od 8. oktobra 2023 kot so mu naročili njegovi gospodarji v Iranu.
thor82
26. 09. 2024 16.18
+3
Zanzibar1 Libanon je bil razvita večinsko krščanska država dokler niso sprejeli več kot 1miljon Palestincev od takrat je šlo vse strmo navzdol,...
Sanherdin
26. 09. 2024 13.02
-3
Izrael je genocidno zlo.
Zanzibar1
26. 09. 2024 13.30
-6
Sanherdin, izrael je definitivno genocidno zlo. Kdor pozna zgodovino in je živel tam kot jaz to dobro ve.
Ana desetnica
26. 09. 2024 13.38
+3
osservatore
26. 09. 2024 15.00
+3
Zanzibar si ti ilegani migrant od tam nekje, ane?
thor82
26. 09. 2024 16.19
+2
Zanzibar1 čudno da si preživel v Izraelu ker si bil tujec
pepe007
26. 09. 2024 12.58
+7
A Iran rabi 21 dni, da spravi novo orožje v Libanon in še neko minimalno usposabljanje? Verjetno so na osnovi te ga določili magičnih 21 dni. Očitno pa ti visoki politiki niso za trajno premirje.
NeXadileC
26. 09. 2024 12.57
+3
Ko padne prva, bo prepozno za jok!