Tujina

Ekstremne priprave na orkan Milton: Svojo hišo 'pripel' na tla

Washington , 10. 10. 2024 20.22 | Posodobljeno pred 12 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prebivalec Tampe Mohammed Nijem je postal internetna senzacija. Med pripravami na grozeči orkan Milton je namreč dobesedno privezal svojo hišo s pasovi.

Američan se je res temeljito pripravil na prihod orkana Milton. Svojo hišo je zavaroval na prav poseben način. Mohammed Nijem je, da bi domovanje zaščitil pred orkanom na Floridi, 'pripel' svojo celotno hišo. Zaradi svoje legendarne ideje pa je postal spletna senzacija. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mohammed je okoli svoje enonadstropne hiše napel šest ogromnih pasov, da bi preprečil, da bi jo ob viharju odneslo ali odpihnilo. Svetlo rumene trakove je napel čez streho in jih na obeh straneh pritrdil na tla. 

Objava, ki si jo je ogledalo že več kot 1,8 milijona uporabnikov, je mnoge uporabnike družbenih omrežij navdušila. Nekateri so nad njegovim trudom navdušeni, označili so ga za legendo in menili, da razmišlja izven okvirjev.

Upornik iz Tampe preživel orkan Milton v zavetišču

Še ena zanimiva zgodba. Američan, ki se ga je zaradi upiranja evakuacijskim pozivom prijel vzdevek 'poročnik Dan', je v Tampi na Floridi preživel mimohod orkana Milton, vendar v zavetišču in ne na svoji mali jadrnici, kjer je vztrajal pred neurjem. Lokalna televizija je na veselje številnih njegovih spletnih privržencev danes poročala, da je z njim vse v redu.

Joseph Malinowski je pred prihodom orkana v sredo zvečer pri Sarasoti južno od Tampe na zahodu Floride vztrajal, da bo ostal na mali jadrnici, saj naj bi bilo že iz svetopisemskih časov jasno, da je v času poplav najbolje ostati na čolnu.

Mediji so ga primerjali s poročnikom Danom, likom iz filma Forrest Gump, ki prav tako ni hotel s čolna med neurjem, oba pa sta brez noge. Malinowski je na pozive o evakuaciji odgovarjal, da ne gre nikamor, in ljudi obtožil, da so ovce, ki sledijo množicam. Zaradi svojih izjav si je prislužil veliko število privržencev na spletu.

Kljubovanje je trajalo do srede zjutraj, ko so ga policisti odpeljali v zavetišče. Tam je bil med neurjem, danes pa se je že vrnil na svojo jadrnico, ki ni bila poškodovana. 

Milton za seboj pustil uničenje

Oblasti na Floridi so danes potrdile prve štiri smrtne žrtve divjanja orkana Milton, ki je obalo te ameriške zvezne države dosegel v sredo. Po besedah guvernerja Rona DeSantisa je v zavetiščih noč preživelo več kot 80.000 ljudi. Natančen obseg škode še ni znan, oblasti pa svarijo pred poplavami, poročajo tuji mediji. Orkan Milton sicer ni uresničil najbolj črnogledih napovedi, a je vseeno za seboj pustil poplavljena mesta in uničeno infrastrukturo.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zmaga Ukrajini
10. 10. 2024 21.34
Pri 250 km/h,... ajde 200, ... ti prav nič ne pomaga, kot samo sreča. Ena hiša je popolnoma sesuta, druga zraven, pa komajda kaj poškodovana. Tudi tole "pribitje" hiše v tla je precej jalovo delo, ker zanimivo pri tako močnih vetrovih je to, da malo po malo grizejo, in nato na tistem mestu, kjer je hiša stala, pogosto ne ostanejo niti ostanki hiše. Saj ne razbije hipoma cele hiše - najprej odletijo kakšni dile okrog oken, nato olupi streho, potem gre veranda z ograjo,... in tako naprej. Vse je "pospravljeno, vključno z vrtom - nikjer več nobenega drevesa, grmička,... "Splanirano" v nulo. Isto je pa s tem "poročnikom Danom" - samo srečo je imel , da je preživel,... in prav nič drugega. Pa mi je drugače Gary Sinise zelo všeč, zlasti njegova človekoljubnost (fundacija za ameriške veterane). Skratka, to so vetrovi, ki poškodujejo, razbijejo, uničijo prav vse, kar jim pride na pot. Pomagal bi samo armiran beton - brez oken, vrat, strešnikov, in še ta po možnosti okrogle oblike, da se veter ne bi zaganjal v stene ter obvezno nizka gradnja. Skratka grdo. Za vse ostalo je to enostavno prehud veter...
MucaNeGrize
10. 10. 2024 21.21
je pa vprašanje, kako je svoje gurtne sidral...Pred leti , ko je popravljala Kamniška Bistrica vse do Dolskega je tip privezal svoj avto na hruško na vrtu...da je ne odnese...izkazalo se je , da je imel prav ..
MucaNeGrize
10. 10. 2024 21.18
-1
ni pustošil samo orkan...usa mediji poročajo, da so po praznih hišah plenili ...pozor ...ukrajinci...kar po družbenih omrežjih so si pošiljali foto hiš in vsebino hiš posneto skozi okna ...naslove ..itd...
Ocvirke
10. 10. 2024 21.16
+1
Poročnik Dan in Fotrest Gump "obenem pa oba nimata ene noge"...aaaaaaa????
Ocvirke
10. 10. 2024 21.17
sabro4
10. 10. 2024 21.12
+1
Ekstremne priprave na orkan Milton: Svojo hišo 'pripel' na tla - -EXTREMNO BUTAST PRISPEVEK, FOLK ZA 5 MINUT SLAVE POČNE NEVERJETNE BEDARIJE
Nace Štremljasti
10. 10. 2024 21.05
+1
kartonske kocke bodo zopet letele po zraku lepo za videti ane
Na pol ovca
10. 10. 2024 20.55
+7
tako je to če imaš hišo iz kartona
Rains
10. 10. 2024 21.18
-2
Hiše imamo Evropejci. Američani imajo vile / gradove.
NEneslovenc
10. 10. 2024 20.55
+6
Me zanima kdaj bodo tile amerikosi ugotovil da obstaja beton,železo,kvadri,cement....
Aijn Prenn
10. 10. 2024 21.06
+4
Pri nas je vse betonsko, kamnito, opečnato, pa strehe ob malo hujših vetrovih letijo po celi vasi.
PomisliNaSonce
10. 10. 2024 20.49
-2