Tujina

'Delal sem že na veliko prvenstvih, to je bilo še stopničko višje'

Ljubljana, 06. 07. 2024 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nika Lokajner Andoljšek
Komentarji
5

Euro 2024 se nadaljuje, naša pravljica pa je končana. Slovenske junake smo v torek sprejeli doma. A naši nogometaši niso edini, ki so nam pričarali vzdušje in dobro voljo. Da smo dogajanje lahko natančno spremljali tudi v domovini, so poskrbele tudi naše ekipe, ki so se v preteklem tednu vrnile domov. Med njimi pa sta bila tudi dva naša fotografa Luka Kotnik in Damjan Žibert, ki sta dogajanje sproti preslikala tudi za tiste, ki nas v Nemčiji ni bilo.

Fotograf Damjan Žibert je v Münchnu in Stuttgartu fotografiral na prvih dveh tekmah Slovenije, kjer se je naša reprezentanca pomerila z Dansko in Srbijo. Z vidika fotografa reporterja se mu je v spomin najbolj vtisnila organizacija, ki je značilna za tovrstne velike dogodke, ki fotografom, kot pravi, delo močno olajšajo. "Organizacija je tam odlična, za vse se točno ve, kdaj, zakaj in kako bo nekaj potekalo, pri pravilih pa ni izgovorov," je povedal. Vse je razporejeno po prioritetah in vsaki stvari je posebej namenjen časovni okvir. "Ne glede na to, da sem delal že na veliko prvenstvih, takšnih in drugačnih, je bil Euro 2024 še za stopničko višji. Tam popolnoma razumejo, kako delo reporterjev poteka in z dobro organizacijo omogočijo reporterjem narediti delo, kar se da najbolje," je povedal. Poudaril je, da se zaradi dobre organizacije lahko dobro pripravijo na svoje delo in dogajanje, vzdušje in občutke preslikajo tudi tistim, ki niso fizično prisotni.

"Na prizoriščih je bilo vse odlično organizirano, ambient je bil prijeten, prisotnost toliko navijačev pa je ustvarila odlično vzdušje. Bilo je zares lepo." Dodal je, da se mu bodo v spomin vtisnili izjemni objekti, stadiona, polna slovenskih navijačev, izjemne tekme in pa: "Čast, da sem si kot fotograf lahko delil stolčke ob igrišču z najbolj eminentnimi športnimi fotografi na svetu. Hvaležen pa sem tudi ekipi, s katero smo ves čas sodelovali in medijski hiši, ki mi je vse to omogočila."

Naš fotograf Luka Kotnik pa je zgodovinske trenutke v objektiv lovil na tekmi Slovenije in Anglije, kjer se je slovenska reprezentanca uvrstila v osmino finala in pa na zadnji tekmi Slovenije s Portugalsko, ko so naši reprezentanti tekmovanje zapustili. Izpostavil je, da mu bo v spominu ostala odlična organizacija športnega dogodka. "Ta dogodek je bil ena od najboljših izkušenj do sedaj, organizacija, prijaznost organizatorjev, vse je utečeno," je povedal. "Všeč mi je bilo, da so bili tudi navijači nasprotnih si ekip med seboj spoštljivi in so se zbadali le v šali," je dodal. Navdušen pa je ostal tudi ob igri slovenske reprezentance, ki je konkurirala močnim ekipam, kot sta Anglija in Portugalska. "Pa seveda evforija, vzdušje in dobra volja, ki je vladala v Kölnu in Frankfurtu," je zaključil.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dildoslav
07. 07. 2024 08.32
2x prevec tekem imajo najboljsi v nogah cez sezono, potem pa gledamo zanic euro. In dali bi jim se svetovno klubsko prvenstvo. Popolnoma nezanimive tekme, predvsem pa nekvaliteten fuzbal
olafur
07. 07. 2024 08.04
Organizacija je verjetno res odlična, igra velikih ekip pa slaba, iz kola v kolo se velike reprezentance razen Španije vlečejo. Zato sem nad športnim delom zelo razočaran
puspan
07. 07. 2024 08.35
Kaj mene brigajo drugi, zame so naši pokazali veliko več, kot sem od njih pričakoval. Ponesrečen konec s Portugalsko ni nobena katastrofa, ampak celo zelo dobra šola za naprej. Upam, da se bo ta kontinuiran napredek Slovenije nadaljeval, kar nam v bližnji prihodnosti lahko prinese še veliko veselja. Ne smemo pa pozabiti tudi to, da tudi neuspehi spadajo k vsakem športu, kajti brez tega tudi slednjega ne bi bilo.
Janez Novak 13
06. 07. 2024 17.17
+3
Dobre fotke delata. To je talent. In tudi znanje, oprema in vse skupaj. Ampak nekaj manjka: drug drugega bi lahko slikala, da ju vidimo.
markoko88
07. 07. 2024 08.05