Tujina

Četrtošolka Polina in njeni starši so umrli v avtomobilu

Kijev, 28. 02. 2022 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med spopadi v Ukrajini je bilo ubitih že več kot deset otrok. Prva imenovana žrtev je deklica Polina iz Kijeva, ki je obiskovala četrti razred. Na avtomobil, v katerem je bila petčlanska družina, so streljali ruski saboterji, je sporočil kijevski podžupan. Starši in ona so umrli na kraju dogodka, njenega bratca in sestrico pa so odpeljali v bolnišnico.

Medtem ko se spopadi v Ukrajini nadaljujejo že peti dan, število žrtev med civilisti narašča. Ukrajinsko zdravstveno ministrstvo je v nedeljo potrdilo, da je bilo od začetka ruske invazije ubitih 352 civilistov, med njimi 14 otrok. 1684 ljudi, vključno s 116 otroki, je bilo ranjenih. 

Ob tem na dan prihajajo pretresljive zgodbe ljudi, ki varna zatočišča iščejo na postajah podzemne železnice, v zakloniščih in kleteh. Tam prepevajo, žalujejo, se bodrijo, rojevajo pa se tudi nova življenja.

V nedeljo pa je v medijih zaokrožilo tudi ime prve smrtne žrtve med otroki. "Ime ji je bilo Polina. Obiskovala je 4. razred osnovne šole v Kijevu. Njo in njene starše je danes zjutraj ustrelila ruska diverzantsko-izvidniška skupina, ki je streljala na družinski avto," je v objavi na Facebooku sporočil podžupan Kijeva Volodimir Bondarenko

Polinin brat je na zdravljenju v otroški bolnišnici Okhmatdyt, njena sestrica pa je na intenzivni negi v drugi bolnišnici, je še dodal. Sky News poroča še o eni žrtvi med otroki, v bolnišnici je zaradi strelnih ran umrl 10-letni otrok, medtem ko sta bila ranjena še 14-letnik in deklica, katere starost pa je neznana. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
pasica vojna v Ukrajini