Tujina

Britanska olimpijka suspendirana zaradi mučenja konja

London, 24. 07. 2024 20.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna konjeniška zveza (Fei) je objavila začasni suspenz britanske jahačice Charlotte Dujardin, potem ko se je v medijih pojavil posnetek, na katerem 39-letnica muči konja. Najuspešnejša britanska olimpijka je začasno suspendirana za šest mesecev, tako da je odstopila tudi od pariških olimpijskih iger.

"Ta odločitev ji onemogoča udeležbo na prihajajočih olimpijskih igrah v Parizu ali drugih dogodkih v pristojnosti zveze. V obdobju suspenza ji je prepovedano sodelovati pri kakršnih koli dejavnostih, povezanih s tekmovanji ali dogodki mednarodne ali nacionalne zveze," je Fei zapisala v izjavi.

Dujardinova je bila suspendirana po tem, ko se je na družbenih omrežjih pojavil videoposnetek, na katerem je Britanka med treningom 24-krat bičala enega od svojih konj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Posnetek izpred štirih let prikazuje zmotno presojo med treningom. Mednarodna zveza je sprožila preiskavo, zato sem sprejela odločitev, da se umaknem z vseh tekmovanj, vključno z OI v Parizu, dokler postopek ni končan," je pojasnila jahačica, piše hrvaška tiskovna agencija Hina.

Charlotte Dujardin
Charlotte Dujardin FOTO: AP

"Kar se je zgodilo, je popolnoma izven konteksta in ne odraža načina, na katerega treniram svoje konje in kako delam s svojimi učenci, a ni opravičila. Sram me je in žal mi je za svoja dejanja in ker sem razočarala vse, še posebej vse v britanski ekipi in navijače," je še dodala.

S šestimi olimpijskimi medaljami, vključno s tremi najžlahtnejšega sijaja, je Dujardinova najbolj odlikovana britanska olimpijka vseh časov, izenačena je s kolesarko Lauro Kenny.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.