Tujina

Aretirali moškega, ki je s padalom skočil z Eifflovega stolpa

Pariz, 17. 08. 2023 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Parizu je francoska policija aretirala moškega, ki je skočil z vrha pariške atrakcije, Eifflovega stolpa. Zaradi incidenta se je stolp za obiskovalce odprl nekoliko pozneje kot sicer, kazensko ovadbo pa je proti moškemu vložilo podjetje, ki objekt upravlja.

Moški, ki je izkušen plezalec, je v Eifflov stolp vstopil kmalu po 5. uri zjutraj, precej pred uradnim odprtjem stolpa. Po navedbah upravljavca objekta Sete so ga varnostniki hitro opazili, a ga kljub velikemu nahrbtniku, v katerem je nosil padalo, niso uspeli ustaviti. Uspelo se mu je približati vrhu 330 metrov visoke atrakcije, od koder je tudi skočil.

Eifflov stolp
Eifflov stolp FOTO: Shutterstock

Po poročanju medijev je pristal na bližnjem stadionu, kjer ga je policija aretirala zaradi ogrožanja življenja drugih. "Zaradi takšnega neodgovornega dejanja so ljudje, ki delajo na stolpu ali pod njim, v nevarnosti," je v izjavi sporočilo podjetje Sete, ki je proti moškemu vložilo kazensko ovadbo.

Eifflov stolp je glavna turistična točka francoske prestolnice, lansko leto je privabila kar 5,9 milijona obiskovalcev. Incidenti v stolpu pa so dokaj pogosti. Prejšnji teden so namreč obiskovalce stolpa zaradi lažnega obvestila o bombi evakuirali dvakrat v enem dnevu, nedolgo nazaj pa so v stolpu našli dva opita ameriška turista, ki sta tam prenočila.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
17. 08. 2023 16.14
+3
Bo plačal kazen in če je imel na čeladi video kamero se zna zgoditi , da lahko še kaj zasluži na ta račun , sliši se groteskono ,samo nemogoče pa ni.
LuxVeritas
17. 08. 2023 16.36
+3
seveda bo zasluzil, po vsej verjetno.je ze placal za ta podvig, in zna met kaksn redbull kmalu kaksno reklamco s to vsebino. :), extremni sportniki se kar znajdejo pri tem svojimi goproji
LuxVeritas
17. 08. 2023 16.36
+0