Tujina

Andrew Tate bo moral pred sodnika zaradi obtožb o trgovini z ljudmi

Bukarešta, 20. 06. 2023 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kontroverznemu vplivnežu Andrewu Tatu in njegovemu bratu Tristanu bodo v Romuniji sodili zaradi obtožb o trgovini z ljudmi, posilstvu in ustanovitvi kriminalne združbe za spolno izkoriščanje žensk. Brata Tate in dve romunski osumljenki so trenutno v hišnem priporu zaradi obtožb sedmih žensk.

Spletnega vplivneža in samooklicanega mizoginista Andrewa Tata in njegovega brata so med preiskavo zaradi domnevne trgovine z ljudmi in posilstva premestili v hišni pripor, potem ko je romunsko sodišče zavrnilo zahtevo tožilstva, da ju do konca aprila zadrži v policijskem priporu. Zdaj je tožilstvo odločilo, da morata brata Tate, vključno z dvema ženskama, biti privedena pred sodnika.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tožilci so opozorili, da bratov ne bi smeli izpustiti, saj bi lahko poskušala "izkoristiti ranljivost svojih žrtev".

"Brata Tate sta sposobna izvajati stalni psihični nadzor nad žrtvami, tudi z nasiljem, da bi jih prisilila v poslušnost kot sužnje," so trdili policisti. "Potrebno je, da brata Tate ostaneta v zaporu, saj lahko, če bosta izpuščena na prostost, med preiskavo ponovno vplivata na žrtve."

Tate, njegov brat Tristan in dve romunski osumljenki so policisti prvič aretirali decembra na njunem domu v Bukarešti, marca pa so ju po odločitvi romunskega sodnika iz pripora premestili v hišni pripor. 

Tristan in Andrew Tate
Tristan in Andrew Tate FOTO: Profimedia

Tožilci trdijo, da sta brata Tate svoje domnevne žrtve novačila tako, da sta jih zapeljala in lažno trdila, da želita razmerje ali poroko. Žrtve sta nato prisilila k ustvarjanju pornografskih vsebin za spletna mesta družbenih medijev, kar je prineslo velike finančne koristi. V sodnem dokumentu iz januarja je navedeno, da je bila ena ženska "rekrutirana" iz Združenega kraljestva, potem ko se je zaljubila v Tata, ki jo je nato pripeljal v Romunijo "z namenom spolnega izkoriščanja". Andrew Tate je obtožen posilstva ene od žrtev, medtem ko je njegov brat obtožen napeljevanja drugih k nasilju.

Luksuznih avtomobilov, ki so nekoč polnili dvorišče njegovega doma, med njimi Rolls-Royce, Porsche, Aston Martin in BMW, ni več, saj so jih zaplenile romunske oblasti. Edino vozilo, ki je ostalo, je ruska lada.

Tate je s svoje strani ponudil značilno melodramatično razlago za svojo aretacijo. Dan po tem, ko so oboroženi policisti vdrli na njegovo posest, je svojim sledilcem na Twitterju, ki jih je zdaj 6,6 milijona, povedal, da je "Matrix poslal svoje agente". "Matrix" je Tatejeva prepoznavna oznaka za to, kar vidi kot zaroto "prebujenih" korporativnih elit, političnih politikov in feministk, da bi ustrašile moške, poroča New York Times.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kiturina
20. 06. 2023 15.34
-3
Jamrač
20. 06. 2023 14.33
+4
Po pol leta pripora so ga morali izpustiti ker ni kriv nic... ker ce bi biu bi najdli karkoli saj je bil res trn v peti tem ljudem ki nam vsiljuje novo normo....
Vrhovni poveljnik
20. 06. 2023 13.11
-11
Silni mačo se je spravil na avtistično dekle Greto in pristal v zaporu. Pravica še obstaja.
Bikoborec
20. 06. 2023 13.08
-17
Kako zalostno, da spremljamo teške kriminalce, ki so na koncu oproščeni vseh obsodb. Tega je vedno več. Očitno se zelo splača bit mafijc
razerznak
20. 06. 2023 13.07
+8