Tujina

36-letna deskarka umrla, ker ji je mečarica prebodla prsni koš

Džakarta, 22. 10. 2024 11.35 | Posodobljeno pred 49 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V morju pri otokih Mentawai ob obali Sumatre se je zgodila nenavadna nesreča. 36-letno Italijanko Giulio Manfirno je med deskanjem napadla riba mečarica in ji prebodla prsni koš. Kljub hitri pomoči je pozneje v bolnišnici umrla. "Verjamemo, da je umrla, medtem ko je bila aktivna na področju, ki ga je ljubila, na kraju, ki ga je ljubila," je zapisal njen sodelavec.

36-letna Giulia Manfrini iz Torina je po poročanju BBC-ja v petek deskala v morju pri otokih Mentawai ob obali Zahodne Sumatre, ko se je zgodila nenavadna nesreča. 

Na pomoč sta ji priskočili dve osebi, ki sta bili v bližini, in odpeljali so jo v bolnišnico, kjer pa je pozneje umrla. 

"Z najglobljo žalostjo sporočam, da je umrla Giulia Manfrini, ena od soustanoviteljev agencije AWAVE Travel. Giulia je deskala v oddaljeni Indoneziji in doživela nenavadno nesrečo. Na žalost je tudi s pogumnimi prizadevanji njenega partnerja, osebja lokalnega letovišča in zdravnikov ni bilo mogoče rešiti," je na Instagramu zapisal James Colston, ki je skupaj z njo vodil potovalno agencijo.

"Verjamemo, da je umrla, medtem ko je bila aktivna na področju, ki ga je ljubila, na kraju, ki ga je ljubila. Giulia je bila življenjska sila tega podjetja in njenega nalezljivega navdušenja nad deskanjem, snegom in življenjem se bodo spominjali vsi, ki so bili v stiku z njo," je še dodal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Informacije, ki smo jih prejeli od vodje okrožja Southwest Siberut, so bile, da se je med deskanjem zgodila nesreča osebe z italijanskim državljanom," pa je za tiskovno agencijo Antara, ki jo povzema BBC, povedal Lahmudin Siregar, vršilec dolžnosti vodje regionalne agencije za obvladovanje nesreč na otoku.

"Nepričakovano je proti Manfrinijevi skočila mečarica in jo zabodla naravnost v prsni koš."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Fabio Giulivi, župan Giuliinega rojstnega kraja Venaria Reale, je sporočil: "Novica o njeni smrti nas je šokirala. Ob tragediji, ki ji je tako prezgodaj vzela življenje, se počutimo povsem nemočne." Deskanje in vodenje turistične agencije sta bila velik del njenih sanj, je potrdil tudi on. 

Raziskave sicer kažejo, da so napadi mečaric na ljudi redki, vendar so lahko nevarni. Te ribe so znane po svoji hitrosti in agresivnih gibih, še posebej, ko se počutijo ogrožene.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peni Stojanović
22. 10. 2024 12.13
+2
to pa je smola
wsharky
22. 10. 2024 12.08
+3
je pa uživala življenje, dokler je živela
Abica
22. 10. 2024 12.32