Tujina

V Italiji tri žrtve obilnega deževja

Rim, 01. 11. 2010 11.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
U.Z./M.R./U.F.
Komentarji
0

Zaradi obilnega deževja na severu Toskane se je sprožilo nekaj zemeljskih plazov, ki so zahtevali najmanj tri smrtne žrtve. Napovedi so slabe, prihaja namreč novo deževje.

Zemeljski plazovi, ki so posledica obilnega deževja, so v Italiji zahtevali najmanj tri smrtne žrtve.

(slika je simbolična)
(slika je simbolična) FOTO: Reuters

Včeraj zvečer okoli 23. ure je plaz v hribih nad vasjo Lavacchio odnesel tri hiše. Danes zjutraj so gasilci našli trupli 39-letne ženske in njenega dveletnega otroka. 48-letni oče otroka pa je bil v času, ko se je utrgal plaz, v drugem delu hiše in ni bil poškodovan.

V kraju Mirteto se je plaz sprožil okoli 20. ure, odnesel pa je 45-letnika, ki je delal v vinogradu, a njegovega trupla še vedno niso našli. So pa kasnjeje reševalci v okolici Masse pod zemeljskim plazom našli še truplo 48-letnika.

"Stanje je še vedno precej kaotično in zapleteno," je povedal vodja civilne zaščite v provinci Massa Carrara Gianluca Barbieri. "Poleg dveh plazov, ki sta na žalost že odnesla dve življenji, imamo tudi nekaj poplavljenih območij na nižji stopnji, ki pa jih obvladujemo." Zaradi obilnega deževja so na severu Italije namreč poplavile številne reke, med njimi reki Seveso in Lambro.

V Benetkah je bila gladina morja davi 102 centimetra nad običajno gladino, zaradi česar je poplavljena sedmina mesta na kolih. Nove poplave so napovedane tudi za torek.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.