Tujina

Zaskrbljeni za Račana

Zagreb, 09. 02. 2007 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanjemu hrvaškemu premierju se je primarni tumor iz leve ledvice razširil v desno ramo.

Račan vztraja, da je njegov umik iz politike začasen
Račan vztraja, da je njegov umik iz politike začasen FOTO: Reuters

Predsedniku hrvaške Socialdemokratske stranke in nekdanjemu premierju Ivici Račanu, ki je zaradi tumorja v desni rami odšel na operacijo v München, so zdravniki odkrili primarni tumor v levi ledvici. Ta se je namreč razširil in se pojavil tudi v desni rami. Nemški zdravniki bodo opravili dodatne preiskave, ki naj bi potrdile diagnozo, so po pisanju današnje izdaje Večernjega lista sporočili iz Račanove stranke.

Vse potrebne preiskave naj bi bile končane v roku sedmih dni. Račan je konec januarja javnosti sporočil, da ima tumor v desni rami in da se bo začasno umaknil iz javnega življenja. Zaradi zahtevnosti operacije se je odločil, da bodo ta poseg opravili zdravniki v Nemčiji, ki so mu tudi postavili diagnozo.

Zdravstveno stanje hrvaškega politika pa zanima tudi medije, ki so začeli oblegati münchensko bolnišnico Bogenhausen. Na zahtevo Račana ga kamere in fotoaparati niso nadlegovali, za vse izjave pa so se obračali na Ninkovića, še poroča Večernji list.

V hrvaških medijih pa so se te dni pojavile trditve nekaterih zdravnikov, da bi Račan operacijo lahko opravil tudi doma. Iz Račanove stranke SDP so sporočili, da težko verjamejo, da so to izjavili zdravniki, ki poznajo okoliščine Račanovega zdravstvenega stanja. Oglasil se je tudi Račanov osebni zdravnik Milomir Ninković, ki je pojasnil, da podrobnejše preiskave potekajo in da je operacija še naprej ena od možnosti zdravljenja.

Ninković je za Večernji list pojasnil, da bo šele po končanih testiranjih zdravniški konzilij, sestavljen iz najboljših evropskih zdravnikov, pripravil načrt zdravljenja. Zaenkrat ni znano, ali bi Račana že pred operacijo začeli zdraviti s kemotarepijo ali šele po njej, je dejal Ninković.

Zdravnik ni želel odgovoriti na vprašanje, kako je Račan reagiral na novico o primarnem raku v ledvici.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

K_K
09. 02. 2007 14.37
vsaka podobnost z našim drtijem je zgolj naključna !!