Tujina

Zaradi melamina zbolelo 294.000 otrok

Peking, 01. 12. 2008 21.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Kitajskem je zaradi uživanja mleka, zastrupljenega z melaminom, doslej zbolelo 294.000 otrok, od katerih jih je 154 še vedno v resnem stanju.

Novico o 294.000 bolnih otrokih je sporočilo kitajsko ministrstvo za zdravje. Doslej je ministrstvo ocenjevalo, da je zaradi uživanja spornega mleka zbolelo 53.000 otrok, kar je skoraj šestkrat manj od tokrat objavljene številke.

Dojenček
Dojenček FOTO: Reuters

Kitajsko ministrstvo je na svoji spletni strani še sporočilo, da bi lahko bilo število smrtnih primerov med otroki, ki so uživali mleko, ki je vsebovalo melamin, višje. Uradni Peking je doslej sporočil, da so zaradi uživanja spornega mleka umrli štirje otroci, sedaj pa je ministrstvo omenilo možnost, da bi zaradi uživanja okuženega mleka lahko umrlo še šest otrok, ki so umrli po 10. septembru.

Nove številke kažejo na veliko večje razsežnosti škandala, ki je izbruhnil septembra zaradi vsebnosti melamina, kemikalije, ki jo ponavadi uporabljajo pri proizvodnji plastike in gnojil, v mleku v prahu. Škandal je nato dobil svetovne razsežnosti, potem ko so številne države umaknile s polic ali celo prepovedale kitajske izdelke, ki vsebujejo mleko.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
02. 12. 2008 12.22
Nove številke, že, vendar kdo jamči, da so verodostojne, še vedno je v članku polno ugibanj. Sicer pa se poraja vprašanje, a tam kdo še sploh doji otroke. Še vedo matere kaj to dojenje sploh je. Vprašanje pa je tudi, kaj umetna smola počne v živilu, kar je za moje pojme absurd, še večji absurd je, da naj bi z njim povečali vsebnost proteinov v mleku, čeprav mi ni slučajno ni jasno kako. Še vedno mi ni jasno, kaj ima melamin (umetna smola) skupnega s proteini. V prispevkih na spletu je moč opaziti tako izraz melamin (umetna smola), kot izraz melanin (temen pigment).
luxx@mail386.com
01. 12. 2008 23.20
lahko umrlo še šest otrok, ki so umrli po 10. septembru. KVA?! a to sploh kdo pregleda preden gre v javnost? mogoce UREDNIK? jao...
zogby
01. 12. 2008 21.58