Tujina

Z ročko bencina vkorakal v banko in se zažgal

Ljubljana/Atene, 06. 06. 2010 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Grčijo iz meseca v mesec pretresajo nove tragedije, povezane z neznosno situacijo, v kateri so se znašli Grki zaradi prevelikih dolgov. Tako je grški dolžnik odkorakal v banko, se polil z bencinom in zažgal.

Je bila stiska prehuda?
Je bila stiska prehuda? FOTO:

V grško banko Piereus je nedavno vkorakal starejši grški državljan, ki se je domnevno zaradi previsokih dolgov polil z bencinom, prižgal vžigalico in se na začudenje vseh prisotnih zažgal. Na srečo je utrpel le manjše opekline in to po zaslugi bančnih uslužbencev, ki so nemudoma pričeli z gašenjem.

Glede na izjave prič domnevajo, da se je starejši gospod zažgal, ker naj bi zabredel v previsoke dolgove. 55-letni Grk naj bi se za tako drastično potezo odločil, ker je želel banko uničiti, tako kot je ona njega, čeprav bi za to moral žrtvovati svoje življenje.

Ni kaj, v času krize se res dogajajo ekstremni in nevsakdanji dogodki. Še bolj nenavadna ideja pa se je porodila latvijskemu bankirju, ki kot poroka za bančno posojilo sprejme najbolj bizarne garante, celo posojilojemalčevo (nesmrtno) dušo. Vas zanima, koliko kredita lahko dobite in za koliko časa, če imate "dušo"?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milivoje Hajdukovi?
07. 06. 2010 06.46
Omejeni tumpeki iščejo odrešitev v grešnemu človeku. NI ČLOVEKA V SVETU, KI BI REŠIL SLOVENIJO. Slovenija ni nobena posebnost, kajti gre v pogubo z ostalim svetom.. Pred vsem je treba, da se zemlja očisti od nevaljali ljudi: to je prvi korak k odrešitvi. Drugi korak je: likvidirati banke, tako bo mogel vsaki delati. Tretji korak je: likvidirati oblasi in namesto človeškega zakona, ki je krivičen in napisan na papirju, živeti po lastni vesti, katera je slehernamu dana od Boga. Potem nebi bili ne vojn, ne kriminala in ne izkoriščanja. Do tega mora priti. Vse gre v to smer.