Tujina

Z bombo nad policista

Atene, 05. 01. 2009 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
14

V Atenah so neznanci napadli policista, ki sta varovala poslopje ministrstva za kulturo. Uporabili so pištole in avtomatske puške, na koncu pa je odjeknila še eksplozija.

V Atenah je bil danes huje ranjen policist, ko so neznanci njega in njegovega kolega napadli s strelnim orožjem. Utrpel je tri strelne rane, poroča tiskovna agencija Reuters.

Policista sta v času incidenta okoli 3. ure po srednjeevropskem času varovala poslopje ministrstva za kulturo. Napadalci so po napadu pobegnili, policija pa je sprožila obsežno iskalno akcijo.

Policisti so tarče napadov. Mladi protestniki pa se zatekajo v poslopja univerz, saj policija vanje nima vstopa.
Policisti so tarče napadov. Mladi protestniki pa se zatekajo v poslopja univerz, saj policija vanje nima vstopa. FOTO: Reuters

Šlo naj bi za najmanj dva napadalca, poroča Reuters. To je že drugi napad na policiste v dveh tednih. "Nihče še ni prevzel odgovornosti za napad, toda menimo, da gre za iste osebe, ki so 23. decembra napadle policijski avtobus," je povedal predstavnik policije. Na policiste je bilo izstreljenih okoli 30 nabojev, napadalci pa naj bi streljali iz pištole in avtomatske puške, odvrgli pa so tudi ročno granato.

Notranji minister Prokopis Pavlopulos, ki je obiskal policista v bolnišnici, je napad opisal kot poskus strmoglavljenja demokracije. Policija je na informativni razgovor privedla 72 oseb, do aretacij pa še ni prišlo.

V okrožju Eksarhija so minuli mesec po smrti najstnika, ki je 6. decembra umrl pod streli policista, izbruhnili nasilni protesti in najhujši izgredi v Grčiji po več desetletjih. Med izgredi je bilo po vsej državi uničenih in oplenjenih več sto trgovin.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pravilno.Pri nas se pa samo govori o svinjarijah katere se dogajajo v parlamentu tako da ti lahko gre samo na bruhanje.Bravo Grki tako se dela.
deadea
06. 01. 2009 16.08
ozn ni vreden nic. na ozn si samo jajca cohajo
mes
06. 01. 2009 15.39
Hitler je poveličeval samo en narod in to se ponavlja v vsej človeški zgodovini.Tudi Busch vedno omenja samo nacionalne interese amerike,enake izjave slisimo od Putina.Zato bi po mojem mnenju vodilno vlogo morala imeti OZN kjer bi vsi narodi bili enakopravno zastopani,brez nadvlade in privilegijev.
Uporabnik215111
06. 01. 2009 14.40
Verjetno ne protestirajo, ker je v državi vse lepo in prav...tudi v Sloveniji bi morali malo stopiti na prste našim vodilnim
sladoledcebula
06. 01. 2009 13.26
mes ein land ein fuhrer? veš ljudje ki so tako razmšljali veljajo za največje morilce. seveda bi bilo tako bolje samo kaj ko določenim ljudem ustreza drugače
mes
06. 01. 2009 11.21
Ninja,strinjam se s teboj,res je,vendar jaz upam,da bi ta vlada upoštevala mnenje vseh prebivalcev našega planeta,zastopana od vseh narodov sveta,in nobeden Busch,alli bilo kateri posameznik nebi mogel samovoljno odločati o usodi sveta.
ninja.subversion
05. 01. 2009 22.16
@ mes pa ravno enega parlamenta in enega predsednika ne bi nikoli smeli dopustiti, to je globalni totalitarizem, tocno to kar kapital ter mozje v senci hocejo, je ena svetovna vlada ki nadzira vse. povezovanje v avtonomne skupnosti brez lestvice hirarhije, brez monaterizma ( denar sezgati xD ), raziskovanje alternativnih energijskih virov... to je mogoce pravi nacrt za resitev clovestva. je je BREZ vlade - to se NE pomeni da je slabo :)
mes
05. 01. 2009 22.02
Strmoglavjenje demokracije,strmoglavlenje kumonizma,strmoglavljenje kapitalizma,vsak sistem ima napake in slabosti,posebaj pa še takrat kadar neki sistem hoče nadvladati drugemu. In spet umirajo ljudje ko se borijo za novi sistem,spet trpijo nedolžni,eni bogatijo,drugi živijo v revčini in vse se ponavlja.Mislite da svet nebi mogel obstajati brez sistemov,brez verskih razlik in brez POLITIKOV. Svet bi moral imeti en parlament in enega predsednika-iluzija-mogoče nekoč v prihodnjosti .
ninja.subversion
05. 01. 2009 19.03
podpora anarhistom in anarhistkam v grciji. direktna akcija govori glasneje od 1000 besed
Ryan_S_Line
05. 01. 2009 18.53
kaj je pa pamtrn tamau kuk pa misl da je str šmrkavc jst bi mu ze dau tm okul po cebric ce bi biu policaj tak da sej je sama mularija na ulici se vid da nimajo kej delat bul pamtnga sicr me pa tk ne biga itak sovoje mesto razbijajo
datenabijem
05. 01. 2009 17.22
Hansola, se strinjam. Ne misliti da ce je fant star 15. let ni sposoben smrtno ogroziti ljudi. Se v Slo. imamo primer ko je policistu 15. letnik nameril pistolo v glavo, ter SPROZIL! Na sreco se je policist umaknil in je dobil le povrsinsko rano. Kaj je s tem 15. letnikom? Danes najbrz doma maltretira mamo in sestro, kmalu pa na vrsto pride bodoca zena in otroci.
deadea
05. 01. 2009 17.17
gremo mladi. zrusite to kvazi demokracijo. kdo vam stoji na poti si ne zasluzi zivljenja
zogby
05. 01. 2009 16.17
A še ni konc?!!!?!?
hansola
05. 01. 2009 10.08
Zadnji čas, da še vojsko zraven pokličejo. Vsi se zmrdujejo nad ustreljeni mladoletnikom, če bi bil jaz policaj, pa da nekdo nad mene leti z molotovko bi ga tudi ustrelil.