Tujina

Vojska ubila deklice?

Kolombo, 14. 08. 2006 07.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Reuters/STA
Komentarji
0

Šrilanška vojska naj bi ubila 61 šolark, starih med 15 in 18 let. Šole v Šrilanki so zaprte, saj se bojijo povračilnih ukrepov.

Družina žaluje za umrlim.
Družina žaluje za umrlim. FOTO: Reuters
Prestolnico Šrilanke je stresla silovita eksplozija. Bomba, ki naj bi jo podstavili Tamilski tigri, je zadela konvoj veleposlanika in ubila sedem ljudi.

Pripadniki gibanja Osvobodilni tigri Tamilskega Eelama (LTTE) so sporočili, da je šrilanška vojska v bombardiranju sirotišnice v okrožju Mullaithivu, globoko na ozemlju, ki ga nadzoruje LTTE, ubila 61 deklic v starosti med 15 in 18 let, ki so se udeleževale dvodnevnega tečaja prve pomoči. Po podatkih upornikov naj bi bilo ranjenih še 150 deklic.

Šrilanške oblasti zanikajo, da bi bila cilj napada mlada dekleta. Po njihovih navedbah so letala šrilanške vojske bombardirala center za urjenje pripadnikov LTTE. "Ali so uporniki tam namestili tudi otroške vojake, pa mi ne vemo," so pojasnili v vladi.

Misija za nadzor premirja na Šrilanki je na kraj dogodka poslala svoje opazovalce, od torka dalje pa bodo za nedoločen čas zaprte vse šole v državi, saj se vlada boji povračilnih ukrepov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.