Tujina

Vohunili za Royalovo?

Pariz, 25. 01. 2007 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoski socialisti so prepričani, da so v nasprotnem taboru vohunili za njihovo predsedniško kandidatko.

Sarkozy in Royalova sta vodilna predsedniška kandidata za aprilske predsedniške volitve
Sarkozy in Royalova sta vodilna predsedniška kandidata za aprilske predsedniške volitve FOTO: Reuters

Francoski socialisti so zahtevali uradno preiskavo glede novice, da naj bi v štabu notranjega ministra in kandidata za predsedniške volitve Nicolasa Sarkozyja zahtevali vohunjenje za članom predvolilnega štaba Sarkozyjeve tekmice, socialistke Segolene Royal. Kandidat vladajoče desne Unije za ljudsko gibanje (UMP) Sarkozy je tovrstne obtožbe zanikal kot "skrajno nesmiselne" in socialiste pozval, naj "ostanejo trezni".

Kot je v sredo poročal dnevnik Le Canard Enchaine, naj bi Sarkozyjev kabinet zahteval od policijskih obveščevalcev, naj odkrijejo kaj obremenilnega na račun člana predvolilnega štaba Royalove Bruna Rebellea.

Sarkozyjev kabinet je v sporočilu za javnost tudi zapisal, da niso zahtevali nobene preiskave o Rebbeleu, ki je nekdanji direktor francoske podružnice organizacije Greenpeace, sedaj pa Royalovi svetuje o okolju.

Royalova je za radijsko postajo RMC-Info dejala, da mora preiskava pojasniti, kaj se je v resnici dogajalo in dodala, da mora sedanji predsednik Jacques Chirac zagotoviti, da bo predsedniška predvolilne kampanja čista.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.