Tujina

Vladna kriza v Črni gori

Podgorica, 20. 04. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
R.E./S.G./D.P.
Komentarji
0

Po včerajšnjemu odstopu črnogorskega premiera Filipa Vujanovića je odstopila tudi vlada, v skladu s koalicijsko pogodbo pa pričakujejo še odstop predsednice skupščine Vesne Perović.

Filip Vujanović
Filip Vujanović FOTO: Reuters

Filip Vujanović je včeraj vrnil svoj mandat predsedniku Milu Djukanoviću z obrazložitvijo, da njegov kabinet nima parlamentarne podpore Liberalne zveze.

Vujanović je izjavil, da bo njegov kabinet vse do izvolitve nove vlade nadaljeval z delom. Predsednik republike Milo Djukanović naj bi v desetih dneh predlagal novega mandatarja. Lahko pa se zgodi, da bo ponovno predlagal Vujanovića.

Demokratična stranka zahteva tudi odstop predsednice parlamenta Vesne Perović. Tiskovni predstavnik socialistične ljudske stranke Dragan Koprivica je za 24 ur povedal, da Socialistična ljudska stranka ne podpira zahteve po odstopu Perovićeve. Če bi na zahtevo Demokratov odstop podprli, bi s tem za predsednika podprli njena namestnika Rastodera in Kujovića. S takim dejanjem bi naša stranka v celoti podprla demokrate in socialdemokrate, kar pa je nemogoče in tega ne bomo storili, je še povedal Koprivica.

Po besedah novinarja tiskovne agencije Srna Tihomirja Burzanovića iz Podgorice je tudi Perovićeva odgovorila, da njen odstop ne pride v poštev.

SORODNI ČLANKI