Tujina

Virus še naprej mori

Peking, 06. 05. 2008 09.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Kitajskem je zaradi nevarnega virusa umrlo že 26 otrok, skupaj pa je okuženih skoraj 12 tisoč ljudi.

Zaradi smrtonosnega virusa EV71 je na Kitajskem umrlo že 26 otrok, okuženih pa je kar 11.905 ljudi. Število okuženih z nevarnim črevesnim virusom se je samo v zadnjih dneh skoraj potrojilo. Še pred dnevi je bilo okuženih okoli 3000 ljudi.

Do teh strašljivih podatkov so prišli, potem ko je kitajsko ministrstvo za zdravje minuli petek ukazalo, da morajo bolnišnice prijaviti prav vsako okužbo.

Največ okuženih prihaja iz province Anhui na vzhodu Kitajske. Na omenjenem območju je pretežno kmečko prebivalstvo. Najhuje je v mestu Fuyangu. Kot poročajo mestne oblasti, je okuženih kar 4496 otrok, 1314 pa je hospitaliziranih. Samo v nedeljo so v provinci zabeležili 689 novih okužb z nevarnim virusom.

Oblasti so vse ljudi, ki so bili v stiku z okuženimi, osamili oziroma so jih poslali v karanteno. Vse šole in vrtce so zaprli, ulice pa razkužujejo. Za izbruh epidemije obtožujejo mestne oblasti, ker so za izredne razmere vedele, vendar o tem niso obvestile prebivalstva in ostalih zdravstvenih institucij. Svetovna zdravstvena organizacija pa meni, da pristojni sploh niso vedeli, zakaj pravzaprav gre.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
07. 05. 2008 16.54
Stitch, tudi če bi jih vedel, bi jih ti ne izvedel, ker jih sam zelo rabim. JBT, misliš da ni res, pa še kako je.
JBT
07. 05. 2008 14.26
igor: Dejstvo je, da je mati Zemlja sposobna poskrbeti za mnogo večje število ljudi, kot jih danes na njej, vendar le če živijo v skladu njenimi pravili in pogoji. To je izjava meseca :)
yamahca
06. 05. 2008 15.08
ej halo, halo, sam mal...jaz nimam nič proti kitajcem, črncem, belcem, indijancem...men je vsak človek človek, ni važn iz kje prihaja... res je, če bi spoštovali Zemljo, bi lahko živeli v sožitju še na milijone let... ker pa danes vlada le denar in ljudje, ki imajo denar odločajo, je pa tko kot je...ja zelo zelo žalostno... drugač pa vsi vemo iz kje izhajajo virusi... muvimen - od dreka ne dobiš te bolezni, tko da ne zaničuj ljudi... najbolj žalostno je to, da svet v katerem živimo, ni več mogoče popraviti - razloga za to pa je POHLEP...
muvimen
06. 05. 2008 13.55
Ja, če serješ za hišo in piješ vodo iz istega grabna, se pač dogaja kar se.
McMxL
06. 05. 2008 12.56
@yamahca kaj ti živiš na Kitajskem, da je tolko preveč folka ? Jaz, ko tukaj pogledam skozi okno vidim več gozda kot hiš... bad ti je
Foen
06. 05. 2008 12.53
Dragi Igor, pa ti si vseved, vsemogočni orakel, stvaritelj vesolja?! Daj povej mi še prosim, še zmagovite številke prihodnjih nekaj kol lota, da si malo finančno opomorem...
Ramzess
06. 05. 2008 11.51
Da ne bo olimpijskih iger, vsaj letos ne, je že dolgo znano dejsvo. Yamahca, v tvojem komentarju je več resnice, kot se morda zdi, res je nek nov virus, za katerega ni cepiva, ne zdravila, število okuženih se konstantno in hitro povečuje, primerjajo ga z Sarsom, ki je tudi laboratorijski izdelek, prikrivanje in zanikanje oblasti. Vsi pokazatelji kažejo na to, da gre zagotovo za umetno tvorino, da je nekaj neprijetnega za tem. Še slabše je, da so ljudje v karanteni, čeprav, na nek način, razumemo potezo, in 'obkoljeni' z oboroženimi, do zob, kot običajno rečemo, pristojnimi osebami, polivaji in vojaki. Brez dvoma. "umrlo že 26 otrok" Zakaj samo otrok, kaj pa odrasli? Yamahca="če pa nas je tko in tko preveč na tej Zemlji..." Na kakšnih kriteriji sloni tvoje mnenje, da nas je preveč na Zemlji? Dejstvo je, da je mati Zemlja sposobna poskrbeti za mnogo večje število ljudi, kot jih danes na njej, vendar le če živijo v skladu njenimi pravili in pogoji. Sodobni materialistični in egoistični človek je te pogoje, ker je živel in deloval, in še kar živi in dela proti Naravi, zelo spremenil, sebi v škodo, in res zdi, da nas je preveč na Zemlji, v teh pogojih že. Vsekakor pa je pri težnjah po zmanšanju prebivalstva, ki pa zanimivo, z razlogom, ne šteje belega prebivalstva, treba upoštevati, ne ravno zaželjene, interese svetovne vladajoče elite.
yamahca
06. 05. 2008 10.56
spet jim je ˝nenamerno˝ušel virus iz epruvetke...jah en način je treba najti, če pa nas je tko in tko preveč na tej Zemlji...
Foen
06. 05. 2008 10.31
Olimpijskih iger ne bo na Kitajskem?