Tujina

FOTO in VIDEO: Murdochova žena kot levinja zaščitila moža

London, 20. 07. 2011 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaslišanje Ruperta in Jamesa Murdocha je zasenčil napad na medijskega mogotca. Moški je stopil do Murdocha in ga hotel politi s peno, pri tem pa je Murdochova žena skočila in planila na napadalca.

Kot smo že poročali, se je na včerajšnjem zaslišanju medijskega mogotca Ruperta Murdocha in njegovega sina Jamesa zgodil incident. Na Ruperta je namreč planil moški. Napadalec je sedel štiri vrste za Murdochom, mirno je odšel proti njemu, v rokah pa je držal krožnik z brivsko peno in ga potisnil Rupertu v obraz, pri tem pa je zavpil: ''Pohlepnež''. Pri tem se je vmešala Rupertova žena, ki je kot tigrica, pred policisti in pred sinom, planila na napadalca, da bi ubranila svojega moža. Protestnika je udarila po glavi, nato pa je posredoval policist. Moškega so vklenili in ga odpeljali ven, na obrazu in srajci pa je imel razlito peno.

Murdochova žena je planila na napadalca.
Murdochova žena je planila na napadalca. FOTO: Reuters

41-letna Wendi Deng je s tem dejanjem, ki ga je preko televizijskih zaslonov spremljalo na milijone gledalcev, preusmerila pozornost od zaslišanja. “To je naša Wendy, je dejal Michael Wolff, avtor Murdochove biografije. “Neverjetna je, polna energije, inteligentna, oseba, ki živi polno življenje. Je neverjetno ambiciozna,” je dodal. Murdocha si med zaslišanjem tako nista poslabšala položaja, kot so mnogi pričakovali. Murdochova žena je namreč s svojim dejanjem celo pomagala, saj je pokazala na ranljivost medijskega mogotca.

Njeno dejanje je postalo najbolj komentirana tema na kitajskem spletnem omrežju Weibo. “Njena reakcija je bila hitra. Iz dvorane je odkorakala kot junakinja,” je zapisal neki kitajski bloger. “Za ženo si je treba izbrati Kitajko. V vsaki nevarnosti bo stopila v akcijo,” pa je dodal drugi bloger. Njeno dejanje pa je postalo glavna tema tudi na Twitterju. Strokovnjaki pišejo, da je Wendy močna in neustrašna ženska, zaupnica in zaščitnica svojega moža.

Murdoch se je leta 1999 ločil od svoje druge žene Anne in se samo 17 dni kasneje poročil s 30 let mlajšo Wendi Deng kitajskega rodu, nekdanjo uslužbenko v enem od njegovih podjetij. Imata dva otroka, leta 2001 rojeno Grace Helen in dve leti mlajšo Chloe.

Poročena sta od leta 1999.
Poročena sta od leta 1999. FOTO: Reuters


 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kim llsung
20. 07. 2011 14.43
varuje svojo denarnico
Justiceiscoming81
20. 07. 2011 12.49
Poglejte v galeriji drugo fotografijo... dobr ga je kamerman poslikal... :) zgleda k bi mu rogovi rasl
gulmor
20. 07. 2011 10.28
Ima 7 milijard razlogov, da ga tako zvesto varuje.
Brabus
20. 07. 2011 10.20
Ja, ona je reševala svojo eksistenco, čeprav mislim, da bi malokatera tako hitro skočila pokonci, razen moja, se razume ha , ha,.
redoljub
20. 07. 2011 09.57
upam, da jo bo za udarec tožil in za to dobil mastne denarce.
Foen
20. 07. 2011 09.47
temu se reče ljubezen... in enako bi ravnala če ne bi mel tolk polne denarnice.
.eu.
20. 07. 2011 09.27
Stari pohlepnež ki se dela norca iz ljudi.