Tujina

VIDEO: Gasilci iz vode reševali voznike

Pittsburgh, 20. 08. 2011 11.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški Pittsburgh je zajelo močno deževje. Sledile so hude poplave, največ težav pa so imeli vozniki, ki jih je deroča voda s ceste odnesla v reko. Najmanj štiri osebe so umrle.

Gasilci pregledujejo vozila.
Gasilci pregledujejo vozila. FOTO: Reuters

Iz Pittsburgha v ameriški zvezni državi Pensilvanija poročajo o hudih poplavah. Ko je v petek deroča voda preplavila mesto, so umrle najmanj štiri osebe. Žrtve, dve ženski in dva otroka, so bile v vozilu, ki ga je s ceste odnesla deroča voda.

Tuji mediji poročajo, da je območje zajelo močno deževje, zaradi katerega so narasle reke. Začelo je poplavljati, največ težav pa so imeli vozniki, ki jih je deroča voda presenetila na cesti. Odneslo jih je v tamkajšnjo reko Allegheny. Številni so ostali ujeti v vozilih, iz katerih so jih v zadnjih sekundah rešili gasilci.

Neka ženska je novinarjem dejala, da je videla, kako je voda pogoltnila vozila pred njo, ko pa je voda začela vdirati v njen avtomobil, je po mobilnem telefonu poklicala reševalce. Ti so ji dejali, naj poskuša priplavati na varno, a časa več ni bilo, saj je bilo vozilo že polno vode. Na koncu so jo iz vode rešili gasilci, ki so imeli polne roke dela. Prav tako zdravstveni delavci, ki so morali poskrbeti za ranjene in prestrašene ljudi.

Gasilci še naprej preiskujejo teren, saj bi lahko bilo žrtev še več. 

Številne voznike je presenetila deroča voda.
Številne voznike je presenetila deroča voda. FOTO: Reuters

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.