Tujina

VIDEO: Gadafi se igra z 'mrtvo' posvojenko

London, 23. 09. 2011 13.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse več je dokazov, da je Gadafi lagal o smrti svoje posvojenke Hane. Sedaj je v javnost prišel še video, na katerem se polkovnik igra s Hano. In to tri leta po njeni domnevni smrti.

Britanski časnik The Telegraph je objavil videoposnetek, na katerem se libijski voditelj Moamer Gadafi igra s posvojenko Hano. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bil ta video posnet, kot predvidevajo pri časniku, tri leta po tem, ko naj bi bila mala Hana leta 1986 ubita v ameriškem napadu na Gadafijev kompleks Bab al Azizia v Tripoliju.

Na posnetku je slišati, kako jo drugi člani družine kličejo po imenu, prav tako pa je deklica podobna ženski na fotografijah, ki so jih našli v eni od sob v Gadafijevi rezidenci po nedavnem padcu njegovega režima. Na hrbtni strani fotografij je pisalo Hana. Ob tem naj bi našli tudi njen rojstni list.

 

Dokazi, da bi bila Hana lahko še živa, prihajajo tudi od drugod. Vodja zdravstvenega centra v Tripoliju Gasem Baruni je namreč dejal, da je Hana zanj delala kot kirurginja, preden je prejšnji petek izginila. Kot je pojasnil, je izkoristil njen vpliv, da je bolnišnico zalagal z medicinskimi pripomočki, ni pa ji razkril, da sodeluje z uporniki. Tudi v British Councilu v Tripoliju so povedali, da se je dekle z imenom Hana Gadafi leta 2007 in 2009 pri njih učilo angleški jezik.

 

Gadafi je sicer dolga leta izkoriščal domnevno Hanino smrt kot orodje za spodbujanje protizahodnih čustev pri prebivalcih Libije. Po besedah nekega libijskega diplomata je večina Libijcev vedela, da Hana, za katero se domneva, da je v Alžiriji skupaj z Gadafijevo ženo in tremi drugimi otroki, ni umrla v ameriškem napadu. Nekateri so vseeno verjeli v njeno smrt in trdili, da je po njeni smrti Gadafi posvojil novo hčer ter jo v spomin na Hano poimenoval z istim imenom, kar je v Libiji običajna praksa.
 

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BogatunLOL
25. 09. 2011 18.18
RESNICA BOLI.... Kje je pa moj komentar od pred nekaj minut? Bom ponovil;) Mislim, da je prikazovanje mladoletnih, kaj šele otrok v politične namene z namenom manipulcije več kot GNUSNO DEJANJE! Ali je Polkovnik zatajil, da je preživela nameravano likvidacijo tu sploh ni pomembno. Nekateri mediji se očitno poživžgajo na osnovne civilzacijske norme! FUJ!!!!!!! ZAMISLITE SE!!!
Ranunculus
24. 09. 2011 18.16
Glede na količino komentarjev proti neokolonializaciji Libije so pro zahodni mediji pri nas neuspešni v svojem početju. Kaj če bi to dojeli in začeli poročati manj pristransko? Se to ne sme?
MERDE-AVE-MERDE
24. 09. 2011 10.19
O NATOVEM bombardiranju civilnih objektov, v predelih kjer ni vojske, šole bolnišnice in blokovsko naselje, o tem se ne piše nič?
brezcasni
23. 09. 2011 21.52
gadafi je pokazal da je človek s čustvi kar za zahodne politike ni moč trditi.Navijamo zate
JurijGrmMlajsi
23. 09. 2011 21.50
PeggySue A res misliš, da je to bilo nakljičje?
Sputnik
23. 09. 2011 21.41
gadafi je VELIK človek in dober do svojih ljudi. če je hana "umrla" je to bilo pač zato da jo zaščiti - kar zahodni politiki niso v stanju. zahodnjaki nismo sposobni pomagat sami sebi ampak samo škodovat drugim. lahko je zahodne politike sram da se gadafiju ne morejo niti približat in dat ljudem tega kar je on dal svojim ljudem in da za svoja dejanja vedno iščejo izogor - in to pri drugih in z nasiljem. gadafija spoštujem in upam da mu bo uspelo zadržat položaj za EU in ZDA pa upam da čim prej propadeta
polikarbonatka
23. 09. 2011 20.31
Amerika že dolgo" živi "na račun zunanjih sovražnikov,zdaj je še Evropo okužila s tem.
polikarbonatka
23. 09. 2011 20.26
@boby1 podpišem
Mars
23. 09. 2011 20.11
A potni list, a tako kot ugrabitelji na letalu v wtc.... kovina se je cedila kot med, potni list pa padel vrlim ameriškim preizkovalcem naravnost v naročje. Propaganda brez realne osnove.
Outlaws
23. 09. 2011 20.01
24.ur mal pretiravate z naslovom...
ponco12
23. 09. 2011 19.55
pise da se igra z mrtvo posvojenku a v video je otrok ziv kdo se zaj ki igra skom mrtvim eh no pa take stvari in lazi nebi smeli sploh objavlat pa kaj ces men osebno se zdi da je ta svet postal kot kaka mehiska nadeljevanka vse napihjeno polno lazi pa ssram naj jih bo vse
noone00
23. 09. 2011 17.57
mediji so velika laž ne verjemte tem pravljicam ki samo vrtijo človeško psiho da ima koorporatizem moč prihaja dan ko nobeden ne bo več verjel niti besede več in takrat bo padel kapitalizem.
boby1
23. 09. 2011 17.45
Pri svojem zadnjem stavku sem pozabil "širijo demokracijo" dati po VELIKI narekovaj!
boby1
23. 09. 2011 17.24
Gadafi je že s svojo držo kot predednik Libije, katero je v 40 letih potegni iz največje revščine do najbogatejše afriške države, dal vedeti, da ni slab. Ste videli, kakšne avtomobili so se vozili po njihovih cestah? A kaj je motilo Amričane, Angleže, Francoze in Italijane (Sarkozya, Camerona in Berlusconija)? Vse najbolj to, da je Gadafi vse naftni denar porbaljal za Libijo in Libijce. Daje tujim podjetjem sicer izjemoma dovoljeval črpanje, a so morali zopet 90 % denarja pustiti v Libiji. Američane in njihov liberalni kapitalizem pa itak napade božjastna panika vsakič, ko nek sistem, ki ne temelji na liberalnem kapitalizmu kaže, da je lahko uspešneši in predvsem, ko lahko vsak vidi in čuti, da je neprimerno bolj človeški, kot pa tako opevani liberalno tržni sistem ... In potem si je dovoli priti na afriški konferenci ven še z idejo, da bi morala Afrika ustanoviti enotno valuto - afriški Zlati dinar, ki bi imel podlago v zlatu? Kaj naj potem počnejo Američani in evropejci s svojim ničvrednimi bankovci, ki nimajo kritja več niti v kamnih? Nisem za tirane, a zame on ni tiran ... Zatsonj elektrika z agospodinjstva, 50 % plačila države pri nakupu novega avtomobila, ki se že tako prodaja po nabavni ceni, brezplačno zdravstvo, 7000 USD za vsakega novorojenca, 64.000 USD pri prvi poroki za nakup stanovanja ali hiše (nepovratno), krediti brez obresti, Libija ni bila zadolženi pri nikomer niti centa, imela pa je 144 ton pri slabih 6 mio prebivalcev (VB ima pri 60 mio prebivalcih 344 t zlatih rezerv), ... To je bilo potrebno uničiti. Kaj je bila dovoljena aktivnost NATA? Zaščita civilnega prebivalstva pred Gadafijeviumi silami. Sedaj ubijajo prebivalstvo v Tripoliju (1,7 mio ali 1/3 celotne populacije), kjer je 95 % prebivalcev na strani Gadafija in utirajo pot "upornikom", ki bodo stvari še "dodelali". V Sirti in Bani Valid-u prav tako skoraj soglasno podpirajo Gadafija, čemur več ne oporekajo niti uporniki (a bodo s svojimi metodami prebivalce že prevzgojili - saj imajo dobre indtruktojre iz NATA) ... A to več nikogar ne zanima ... Naloga NATA niso bistvene. Civilne žrtve še manj .... In tudi na tem posnetku kaže Gadafija kot človeka. Človeka, ki ljubi svoje otroke in sovje vnuke. Veliko mu jih je Amreika že pobila, veliko jih je bilo že žrtvovanih. A Gadafi je verjetno eden redkih, ki ljubi svojo državo in tudi državljane in verjamem, da bo sovoje življenej končal v Libiji. Upam pa, da mu bo prej vendarle uspelo poraziti "stekle pse", ki širijo demokracijo in četudi si tega domačini ne želijo.
vzhod
23. 09. 2011 16.17
Martian kaj zdaj ce je lagal o smrti svojega otroka? To mu je koristilo v antiameriski propagandi! Glavno da je njegova hcerka ziva in zdrava in da ima z njo lep odnos;) Na srpskih medijih sem ze videl da so v sirti odkrili usiromasen uran hehehe zdaj ze iscejo nove lazne stvari da cimbolj ocrnijo lepo zivljenje v gadafijevi libiji.kaj bo gadafiju uranijum.Libija bo svobodna :)
Micoo23
23. 09. 2011 16.17
Vse več ljudi se nagiba na stran Gadafija, ker je res eden izmed peščice, ki se je res upal upreti se proti ZDA in EU. Ti pokvarjenci, lažnivci itd. samo kvazijo naš ugled in nas prestavljajo v kao navidezni luči ZELO intelegentnega naroda...pfff mislim, da takšen kapitalizem, ki je danes oz. že obstaja mnogo let, ne bo več dolgo zdržau..upam vsaj..
kledo
23. 09. 2011 16.07
libijski voditelj... po padcu režima Moamerja Gadafija... dejte se že odločit. In ne glede na vse gre za nelegitimno akcijo zveze NATO po interesih najvplivnejših držav. Ta državljanska vojna niti slučajno ni legitimna in je vsiljena s strani zahoda in ne po volji ljudstva!!
Martian
23. 09. 2011 15.51
vzhod23.09.2011, 14:1226 in kaj je tu napacnega ce jo je skrival ? kaj je narobe z tem -- zate ni nič narobe v temu,da človek laže o smrti svojega otroka????upam da ne boš imel nikoli otrok...
kiss-my-ass
23. 09. 2011 15.49
Morda je pa res, da je kapitalizem propadel že davnega leta 1929. Da ga pokonci drži le tista peščica ljudi, ki s kapitalom obvladuje trg. V namen umetnega zamika časa, ko se bo dokončno zrušil kapitalizem sam vase si je treba izmisliti vsake toliko kakšnega sovražnika. Vidnega ali nevidnega. Rusijo, Korejo, Vijetnam, Kubo pa spet Rusijo, pa ustvariti največjo iluzijo na svetu 11.9, ustvariti diktatorja Husseina, Gadafija.... Vse za denar. Saj res. Kdo bo naslednji?
PeggySue*
23. 09. 2011 15.33
A nebi bil bolj logičen naslov: "Gadafi se igra z 'živo' posvojenko?" Sem si nekaj čisto drugega predstavljala pod tem naslovom....