Tujina

Veter presegel 250 km/h

Tokio, 13. 07. 2007 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tajfun Man-Yi je že dosegel južni del Japonske in uničil 20 hiš, odpovedati pa so morali tudi več sto letalskih poletov.

Japonski otok Okinavo je dosegel tajfun, zaradi katerega je okoli 100 tisoč gospodinjstev ostalo brez elektrike, odpovedati pa so morali tudi več sto letalskih poletov. O smrtnih žrtvah ne poročajo, ranjenih je najmanj osem ljudi.

Zaradi posledic tajfuna je okoli 100 tisoč gospodinjstev ostalo brez električne energije
Zaradi posledic tajfuna je okoli 100 tisoč gospodinjstev ostalo brez električne energije FOTO: Reuters

Po napovedih japonskih vremenoslovcev naj bi tajfun Man-Yi, ki ga spremlja veter s hitrostjo do 252 kilometrov na uro, na zahod Japonske v soboto prinesel obilne padavine in močan veter. V začetku tedna sta v regiji Kjušu na jugu države zaradi posledic obilnega deževja umrla najmanj dva človeka. Sicer pa prihod tajfuna nad omenjeno regijo pričakujejo v sobotnih dopoldanskih urah, zato so evakuirali so več kot 8 tisoč tamkajšnjih prebivalcev.

Ob severozahodni obali se je zaradi močnega vetra in sedemmetrskih valov potopila kitajska ladja z dvanajstimi ljudmi na krovu. Novico o nesreči plovila so potrdile tudi kitajske oblasti, ki so še sporočile, da so japonski reševalci dve osebi že uspeli rešiti iz morja, ostale še pogrešajo.



KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.