Tujina

V ZDA in na Jamajki 16 žrtev tropske nevihte

New York, 01. 10. 2010 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tropska nevihta Nicole je obalo ZDA dosegla še kot orkan, nato je na poti v notranjost oslabela, kljub temu je v ZDA zahtevala štiri žrtve in 12 na Jamajki. Povzročila je tudi poplave.

Nevihta Nicole je dosegla tudi ameriško prestolnico.
Nevihta Nicole je dosegla tudi ameriško prestolnico. FOTO: Reuters

Dele ameriške vzhodne obale je prešla tropska nevihta Nicole, ki je poplavljala ulice, zaradi tega si je moralo več ljudi poiskati zasilno zatočišče. Nastajali so tudi zastoji pri letalskih poletih, ohromljen je bil tudi cestni promet. Na letališču Johna F. Kennedyja v Newarku so imeli tudi peturne zamude.

Štirje ljudje so v Severni Karolini umrli v prometni nesreči. Njihovo vozilo je namreč zaradi veliko vode na cestišču odneslo v kanal. Že prej je v tridnevnem deževju, ki ga je povzročila Nicole, na Jamajki umrlo 12 ljudi, osem pa jih še pogrešajo.

V Wilmingtonu v zvezni državi Severna Karolina je v treh dneh padla rekordna količina padavin. V Norfolku in Portsmouthu je poplavljenih veliko ulic, poplavljen pa je tudi del avtoceste. Ker so vetrovi podirali tudi električne vode, so nekateri predeli ostali brez elektrike.

V Beaufort Countyju v Severni Karolini so celo razglasili policijsko uro, da bi tako prebivalce prisilili, da ostanejo na svojih domovih. "Skoraj vse povezave v okrožju so neprevozne," je povedal vodja okrožja Paul Spruill in dodal, da naj bi v kratkem na tem območju  prenehalo deževati.

Nevihto pričakujejo tudi v New Yorku, dosegla naj bi ga ravno v jutranjih urah po lokalnem času, zaradi česar bodo lahko prizadeti milijoni dnevnih potnikov v mestu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.