Tujina

V Pakistanu komandosi osvobodili talce

Islamabad, 11. 10. 2009 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pakistanski komandosi so osvobodili več kot 40 talcev, akcija pa je terjala tudi žrtve. Ubiti so bili trije talci, dva komandosa in štirje ugrabitelji.

Pakistanski komandosi
Pakistanski komandosi FOTO: Reuters

Pakistanske posebne enote so v Ravalpindiju, v bližini prestolnice osvobodile talce, ki so jih talibanski skrajneži ugrabili med včerajšnjim napadom na tamkajšnjo vojaško poslopje. Enega izmed ugrabiteljev so prijeli živega.

Talce je zadrževal skrajnež, ki je imel oblečen samomorilski jopič, ubiti talci pa so umrli v navzkrižnem ognju, je povedal predstavnik vojske Athar Abas. Talci so bili sicer vojaki, častniki in tudi civilisti. Sobotni napad se je zgodil v času, ko se je vojska pripravljala na veliko operacijo proti talibanom, ti pa so že prej svarili, da bodo napadali, če vojska ne bo ustavila akcij proti njim.

Po poročanju prič so se skrajneži v soboto okoli poldneva po tamkajšnjem času pripeljali pred vojaško poslopje v belem kombiju. Zavzeli so položaje in začelii streljati na poslopje, ki so ga oblegali tudi z ročnimi granatami. Po 45-minutnem boju je vojska napadalce pregnala, a so ti zajeli talce.

Ta napad sledi seriji bombniih napadov v severnozahodnem delu Pakistana. Samo v petek je bombni napad terjal njamanj 50 žrtev.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Winja
15. 10. 2009 09.23
ufffff..gdaj bo konc bojevanja tm dol...sam buh ve...
Abacus
11. 10. 2009 21.55
skydrol7
11. 10. 2009 13.32