Tujina

V Kuvajtu silovito streljanje

Kuvajt, 30. 01. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kuvajtska policija je v kuvajtski četrti Salmija napadla neko poslopje in se spopadla s skupino domnevnih teroristov.

Med streljanjem, ki je izbruhnilo, ko so kuvajtske sile vdrle v neko stavbo v kuvajtski četrti Salmija in se spopadle z domnevnimi islamskimi skrajneži, so bili ubiti najmanj trije ljudje - poleg enega osumljenca še kuvajtski policist in stanovalec stavbe, sicer državljan Bahrajna.

Po besedah predstavnika kuvajtskega notranjega ministrstva je bil ubiti domnevni skrajnež na seznamu kuvajtskih oblasti ena izmed najbolj iskanih oseb.

Oborožen kuvajtski specialec teče proti zgradbi, kjer so se spopadli policisti in domnevnimi islamskimi skrajneži (Foto: Reuters)
Oborožen kuvajtski specialec teče proti zgradbi, kjer so se spopadli policisti in domnevnimi islamskimi skrajneži (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Kuvajtske sile so se že tretjič v tem mesecu spopadle z domnevnimi islamisti. Med spopadi, ki so se zgodili 10. in 15. januarja, sta bila ubita dva policista ter savdski in kuvajtski državljan. Po napadih je policija aretirala več kot 25 kuvajtskih in savdskih osumljencev. Sedem med njimi, tudi neko žensko, so predali tožilstvu zaradi suma načrtovanja terorističnih napadov in ker o tem niso obvestili policije.

Ameriško veleposlaništvo v Kuvajtu je pred tem pozvalo ameriške državljane, naj bodo previdni, ker naj bi teroristi nadzorovali vsaj eno stavbo, kjer živijo zahodni državljani.

SORODNI ČLANKI