Tujina

V eksploziji pred bolnišnico v Kairu 20 mrtvih

Kairo, 05. 08. 2019 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.S./ U.Z./ STA
Komentarji
5

V središču Kaira je po trčenju več vozil odjeknila eksplozija. Eden od avtomobilov je bil namreč poln eksploziva. Umrlo je najmanj 20 ljudi, 47 je poškodovanih. Notranje ministrstvo domneva, da so avtomobil z eksplozivom ravno premikali, da bi ga kasneje uporabili v terorističnem napadu.

Okoli polnoči je v središču Kaira pred bolnišnico odjeknila eksplozija, potem ko je trčilo več avtomobilov. Po poročanju Guardiana je umrlo 20 ljudi, 47 je ranjenih.

Nesreča se je zgodila potem, ko je eden od avtomobilov vozil po nasprotni strani cesti, nato je trčil v tri nasprotna vozila. Po trku je odjeknila močna eksplozija. V enem od vozil je bil namreč eksploziv.

Ministrstvo domneva, da so avtomobil z eksplozivom ravno premikali, da bi ga kasneje uporabili v terorističnem napadu. Glede na prve preiskave je za incident odgovorna skrajna skupina Hasm, ki je povezana z Muslimansko bratovščino

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Egiptovsko ministrstvo za zdravje je na kraj napotilo 42 reševalnih vozil, štiri osebe so v kritičnem stanju. 45 pacientov so evakuirali iz bolnišnice. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Bila sem na stranišču, ko sem zaslišala močno eksplozijo," je za medije povedala ena izmed očividk. Kot je še dejala, je glavni vhod v bolnišnico zajel požar. Po njenih besedah je v bolnišnici vladala panika, ženske in otroci so jokali in kričali. 

Dan po eksploziji.
Dan po eksploziji. FOTO: AP

Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi je preko družbenih omrežjih izrazil sožalje svojcem žrtev. "Izražam globoko sožalje egiptovskemu ljudstvu in družinam mučenikov, ki so jih ubili v strahopetnem terorističnem incidentu zadnjo noč," je zapisal.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lakala28
05. 08. 2019 17.36
+1
Se bojim, da bo na koncu res terorizem: vozil je po nasprotnem pasu, odjeknila je močna eksplozija, 20 mrtvih (!). Pa saj ni vozil na nitroglicerin.
RamzesII
05. 08. 2019 15.51
+2
In kaj je eksplodiralo, razneslo, da je bil rezultat takšen?
SERIOUSLY01
05. 08. 2019 15.54
+11
Zmaga Ukrajini ......
05. 08. 2019 20.05
+3
Ramzess, ... včasih imaš res hecne misli:)))) Ali si lahko predstavljaš, da je eksplodirala bomba? Nekdo jo je očitno prevažal v avtu zaradi njene kasnejše uporabe pri kakšnem terorističnem dejanju. Žal je pri tem prišlo do klasične prometne nesreče, v kateri se bombe navadno ne "obnesejo" najbolje. Temu bi lahko rekli "nesreča pri delu".
RUGIEVIT
05. 08. 2019 15.30
+15
Čez vikend so v Središču ob Dravi prijeli 29 oseb Pakistanci, Alžirci,Maročani ... nisem zasledil da bi v teh državah divjala vojna!???? Pa sami moški brez žensk in otrok!