Tujina

V eksplozijah umrlo vsaj 17 ljudi

Ramadi/Kandahar, 27. 12. 2010 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Irak sta pretresli eksploziji. Razneslo je dve vozili, za napad pa naj bi bila odgovorna samomorilska napadalca. Umrlo je vsaj 17 ljudi, večinoma policistov. Medtem je eksplozija odjeknila tudi v afganistanskem Kandaharju.

Po bombnem napadu
Po bombnem napadu FOTO: Reuters

V iraškem mestu Ramadi, kakšnih 100 kilometrov od Bagdada, sta eksplodirala dva avtomobila, ki sta ubila vsaj 17 ljudi, najmanj 47 pa je ranjenih, med njimi večina huje. Med žrtvami naj bi bili v glavnem policisti, je povedal predstavnik tamkajšnje policije. Za eksploziji naj bi bila odgovorna samomorilska napadalca. Najprej je razneslo minibus, nato pa še vozilo, ki je izgledalo kot rešilno.

Medtem pa je močna eksplozija pretresla Kandahar na jugu Afganistana. Odjeknila je v bližini Banke Kabul in ranila nekaj ljudi. Slišati je bilo tudi strele. Podrobnosti zaenkrat niso znane.

Iz Nata so sicer sporočili, da je pred tem prav tako na jugu Afganistana eksplodirala bomba ob cesti, pri čemer je bil ubit en vojak. V letošnjem letu je to že 697. žrtev v vrstah Nata, zaradi česar je to za zvezo najbolj smrtonosno leto v skoraj desetletni vojni v Afganistanu.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

major1
27. 12. 2010 10.10
Glede na število ubitih v terorističnih akcijah letos, bo v Iraku zmanjkalo ljudi. Računicva novinarjev se sicer ne bi izšla, če ne gledajo z velikimi očmi.
Madyy
27. 12. 2010 09.48
Demokrtacija, Človekobe pravice, Pravna država in zahodne vrednote delujejo na polno. Vsak dan 50 in več mrtvih..