Tujina

V Atenah je znova odjeknila eksplozija

Atene, 20. 03. 2010 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tokrat je odjeknilo pred hišo vodje pakistanske skupnosti v Grčiji. Poškodovanih ni bilo, je pa nastala materialna škoda na stavbi in treh osebnih vozilih.

Prizorišče včerajšnje eksplozije
Prizorišče včerajšnje eksplozije FOTO: Reuters

Grško prestolnico je znova stresla močna eksplozija. Včeraj je pred pisarno skrajne desničarske skupine Zlata zora eksplodirala doma narejena bomba, pri tem pa ni bil nihče poškodovan, danes pa je bil tarča napada dom vodje pakistanske skupnosti v Grčiji, poroča britanska spletna stran BBC. Poškodovanih ni bilo, je pa nastala materialna škoda na stavbi in treh osebnih vozilih.

Tako kot včeraj odgovornosti za eksplozijo ni prevzela nobena skupina. Včeraj je neznanec obvestil medije, da bo pred pisarno desničarske organizacije odjeknila eksplozija, ali so napadalci to storili tudi danes, še ni znano.

Od decembra 2008, ko je v Atenah policist ustrelil najstnika, ki je protestiral z levičarji, so ti skupaj z anarhističnimi skupinami naredili več doma narejenih bomb. Močne eksplozije so tako že odjeknile pred bankami in vladnimi ustanovami.

Kdo stoji za današnjim napadom na pakistanskega predstavnika, pa še ni znano.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ca6e
20. 03. 2010 14.23
Hm se je že začelo, naslednaj evropska država na balkanu smo pa mi, ni to dobro!!!
am_staff
20. 03. 2010 11.15
Z bombami ne bodo prestrašili Grkov, da bodo začeli uživati v finančnem zlomu države.