Tujina

V Atenah in Solunu eksplodirali bombi

Atene, 02. 09. 2009 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred atensko borzo je eksplodiala bomba, nastavljena v avtomobilu. Ranjena je bila ena ženska, v napadu pe je bila poškodovana zgradba borze. Bomba je eksplodirala tudi v Solunu

V eksploziji v Atenah je bila ranjena ena oseba,
V eksploziji v Atenah je bila ranjena ena oseba, FOTO: Reuters

Po navedbah grške policije je eden od časopisov pred napadom prejel svarilni klic, zato je imela policija možnost izprazniti območje in ga zavarovati. ''Šlo je za eksplozivno napravo. Njene ostanke smo našli v enem od poškodovanih avtomobilov,'' je dejal eden od predstavnikov policije.

Ob eksploziji, ki je ranila eno žensko je zagorelo tudi osem avtomobilov. Direktor atenske borze Spyros Kapralos pa je dejal, da je škoda na zgradbi velika.

Ob približno istem času je pred vladno zgradbo v Solunu eksplodirala tudi doma narejena bomba.

Nasilje je grške ulice preplavilo že večkrat od tedaj, ko je policija ustrelila najstnika decembra lani. Incident je sprožil najhujše nemire v Grčije po več desetletjih, za posamezne napade pa so odgovornost večinoma prevzemale levičarske in anarhistične gverilske skupine.

KOMENTARJI (34)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ninja.subversion
02. 09. 2009 22.05
poglej abc999, gnil svetovni (ne)red kod je zdaj, je kriv da prihaja do priseljevanja tujcev, saj iscejo boljso priloznost za zivlejnje kod ga imajo v svojih drzavah ce ne bi bilo vojn, ki so vecinoma posledice pehamja za ozemljem in kapitalom, ne bi bilo prislekov ki se jih tako otepas, se ti ne zdi smiselno da se je treba problema lotiti pri koreninah, ne pa pri posledicah?^^ drugace pa poglej skozi zgodovino, preseljevanja lljudstev so bila skozi prisotna, a takrat vecinoma zaradi podnebja ter hrane, medtem ko sedaj pa so ljudje v to prisiljeni zaradi nepravicne svetovne (ne)ureditve ! anarhizem - za boljso svetovno druzbo tako bodi !
ArmedUprising
02. 09. 2009 18.52
abc999 02.09.2009, 18:24 0 "Tisti ki neveste kaj je prava anarhija prosim nehajte pisat in raje preberte kakšno knjigo. Anrahisti pa kumonisti ke si ti to vidu...Anarhija in politična gibanja smeh.." Jaz sem to videl v Ljubjani "pri konju" kakor so ti osebki poimenovali Rudolfa Maistra... Pa ne samo tam, tudi v vseh drugih državah. A zdaj sem že jaz kriv, če sami ne razumejo svojih gibanj?! tu te jest razumem. Sej vem teli anti-fa so itak bedaki .Teli še sami nevedo kam naj se dajo in zakaj se sploh borijo.Važn da so se ga nažgal in celo ljubljano pokozlal in nasmetil.In zaradi takih osebkov folk razume da je anarhija to to.Isto ko nekateri nacionalisti ki se majo za nevem kaj in ostali potem tako na nas/vas gledajo.Zaradi takih posameznikov pada grda luč na nas. Anarhija nima nobene veze z politiko in političnim gibanjem.Anarhija je za brez političnega vodstva.
abc999
02. 09. 2009 18.24
"Tisti ki neveste kaj je prava anarhija prosim nehajte pisat in raje preberte kakšno knjigo. Anrahisti pa kumonisti ke si ti to vidu...Anarhija in politična gibanja smeh.." Jaz sem to videl v Ljubjani "pri konju" kakor so ti osebki poimenovali Rudolfa Maistra... Pa ne samo tam, tudi v vseh drugih državah. A zdaj sem že jaz kriv, če sami ne razumejo svojih gibanj?! sbosbo osebna raven: Ne bom odklanjal stikov z nekom zato, ker je priseljenec in se lahko čisto lepo razumeva in nima njegovo poreklo nobene veze s tem, sem pa proti kakršnim koli kolektivnim pravicam teh skupin v stilu rabe jezika, šol, celo policije kot se dogaja v VB ipd.. in proti masovnemu priselejvnaju kot takemu.
abc999
02. 09. 2009 18.19
ninja.subversion Pa saj vema kako je z tvojo miroljubnostjo. Tak si kot veliko ostalih ljudi. Sam osebno sicer ne bi naredil nič (zaradi strahu pred izgubo ugleda v družbi, konformnosti oz. neprijetnosti, ki bi lahko temu sledile, pomanjkanja poguma, občutka nemoči ali katerega koli drugega razloga ali pa vseh po malem) pri sebi pa zelo rad vidiš kakšne napade tebi enako mislečih. Ampak če to ni dvoličnost kaj potem sploh je? V čem že kažem svojo nestprnsot? A če sem proti masovnemu priseljevanju, neintegraciji priseljencev in vsiljevanju njihove kulture, proti dretju o ponosu o sovji spolni usmerjenosti in zato, da "romI" ne bi bili priviligirani državljani in bi spoštovali zakone? Če je to nestprnost sem zelo ponosem, da sem nestrpen. In od kje ti ideja, da želim da je kdo strpen do mene? Stvar je samo v tem, da so vas polna usta strpnosti niste pa sposobni dojeti, da se strpnost kaže v odnosu do tistih, s kateremi se ne strinjaš in tu ste najbolj nestrpen segment družbe. "jaz pa pravim da NOBENE STRPNOST DO NESTRPNIH ! " SE STRINJAM! A se imaš morda za stprnega in na podlagi česa?:D:D Na vseh levičarskih protestih korakate komunisti in anarhisti skupaj. Letos za dan upora proti okupatorju ste korakali skupaj ali pa sem imel privide?! Pa ne mi govoriti da so bili to spet drugi. Saj pa vas ni taka masa pa malo poduči svoje kolega potem. O kakem nasilju radikalnih desničarjev v Sloveniji govoriš? Edino za kar vem sta tista dva šiva Blažiča pa odrezani našitki enega vašega junaka, ki je poskušal ustanoviti neko "radikalno levičarkso teroristično organizaicjo". Smešno res:D In kdaj je bila zadnaj bomba, strel, zažiganje avtomobilov ali kaj takega od teh groznih desničarjev. In Rusija je načeloma razred zase. Pa ponavljam vprašanje: Si kdaj pomislil komu korisitjo priseljenci in multikultura, ki jo gotovo podpiraš? Najbrž vam ta drža koristi samo zato, da se lahko spopadate z drugače mislečimi namesto da bi se osredotočili na svoje utopične cilje. Glede zadnejga dela lepo, če bi dodal zraven še narod, katerega pa si itak z več elemnti opisal in bi lahko dejal, da si rodoljub...:D
ArmedUprising
02. 09. 2009 17.09
ninja.subversion narobe sem definiral.Sem prov vedel da me boš na tem :D. Pač anarhija uporablja kaos da spremeni oz. oresniči svoje cilje.Nisem z tem mislil končn status.
ninja.subversion
02. 09. 2009 17.07
ArmedUprising., anarhija ni kaos, pac pa red tudi ti ne verjeti vsemu kar slisis ;> lp !
sbosbo
02. 09. 2009 16.27
abc999 02.09.2009, 15:45 -2 sbosbo a ti si ti!:) Torej nisi sposoben ustavriti nobene kolektivne pripadnosti. Pa ravno takega človeka si kapitalizem od vsega najbolj želi... Sklepanje ti mimogrede tudi ne gre dobro od rok. Pa ne samo to, še nepismen si. A sem kje napisal, da si večni študent? Nikakor ti nebi pripisal, da bi sploh prilezel do kakega faksa in rad verjamem, da si že zaključil s šolanjem. Najbrž po kaki poklicni šoli? In kje sem napisal, da sem nek deloholik in da želim karijero in ne vem kaj? Nisem pa eden izemd tistih, ki bi cele dneve blodil po Metelkovi se drogirali, popivali izkoriščal socialo in sanjal o komunizmu ali anarhizmu, kjer mi ne bo treba nič delati, ker bodo drugi tako prijazni da bodo delali namesto mene, hkrati pa še zaničeval vse kar je del mojega naroda in podpiral vse kar je tuje samo zato, ker v tem narodu nisem uspel. In kaj ima veze, s kom se družiš? A misliš, da se jaz ne družim z nobenim priseljencem? Treba je pač ločiti osebno raven od kolektivne. Mimogrede, želiš da se vsak briga zase... Lepo.. Kaj se torej vtikaš vame?! Pa lepo da nisem nepomembna stvar, ko se toliko ukvarjaš s mano ali pa tudi ta nasvet pri tebi ne funkcionira?:) Ne, da nisem sposoben ustvariti kolektivne pripadnosti, ampak ne čutim nobene potrebe po tem! In spet, ne hvalim se, da sem ne vem kako pismen, razbral pa sem le, da v teh resnicah o "nas"katere si sam pisal, vključuješ tudi mene. Od tod pa tudi moji komentarji! Nisem te pa razumel, pri tezi, da se tudi ti družiš z priseljenci na osebni ravni, na kolektivni, si pa proti njim. Ne me narobe razumeti, vendar tega si res ne znam razložiti! Aja, nisem FDV-jevec! Kaj pa se vtikam vate? Ja to bo pa posledica dolgčasa v službi in dejstva, da smo pač na nekem forumu! In po 17h, boš tudi ti ena od tistih nepomembnih stvari. Ti pa glej da upoštevaš enega od dveh nasvetov:)
ArmedUprising
02. 09. 2009 16.17
Kakor sem napisal se z ninja.subversion popolnoma strinjam. Tudi sam podpiram oboroženi upor, ker vsak normal človk ve da z lepim načinom še nikoli nisi nič dosegel,ker potem ne bi bilo vojaških konfliktov po svetu. Nisem 100% anarhist ker bi imel rad red v državi, in ne kaos.Pač z tem se spuca vsa elitna golazn. Tisti ki neveste kaj je prava anarhija prosim nehajte pisat in raje preberte kakšno knjigo. Anrahisti pa kumonisti ke si ti to vidu...Anarhija in politična gibanja smeh..
stajerc_-_
02. 09. 2009 15.59
Ma ti Grki so tudi nesposobni in si policija sploh ne upa v tisto anarho sračje gnezdo namesto da bi vse zaprli pa kramp pa lopata v roke pa bi pozabili na take bedarije!!!!!!!!!
ninja.subversion
02. 09. 2009 15.56
prou, ce pravis da nisem miroljuben ker podpiram tudi direktno akcijo in oborozen boj, pa najsi bo tako ce se bos bolje pocutil ^^ sej drugace verjamem da si me cisto lepo razumel kaj hocem povedati z tem da sem miroljuben, a raje delas zgago še iz tega in me obkadaš z pridevniki hinavec ter podobno lol... kod sem rekel, ti jasno izrazas svojo strpnost do neslovencev, priseljencev, homoseksualecem, romom, a sam pa zelis da so drugi strpni do tvoje ideologije - jaz pa pravim da NOBENE STRPNOST DO NESTRPNIH ! je ze res da je so stalin in komunisti odgovorni za najvecje preganjanje anarhistov, a uprasam te kje si mene videl podpirati komunizem, kje si mene videl korakati skupaj z komunisti? pa to da ste desničarji nestrpneži je čisto realno, ne vem zakj se otepas tega, saj si v svojih komentarjih to jasno izrazil. glede neorgraniziranosti anarhizma te pa prav nisem cisto zastopil kaj si naumnil okoli tega, a tako kod sam poznam samo orqnizacijo po načelu NAREDI SI SAM, mislim da bi lahko bil anarhizem v zgled mnogim govoriti o tem da ste desničarji ustavili nasilje iz svoje strani, pa je cista laz, saj sam ves kaksno je stanje v rusiji, na polskem, nemciji, tudi slovenija ni izjema pri nasilju radikalnih desničarjem nad vam neljubimi skupinami ljudmi. osebno imam zelo rad dezelo kjer zivim, stare navade in spostovanje tradicij, zgodovino , a vsekakor pa se ne smatram kod nacionalkist ali patriot - rad imam svojo dezelo a državo sovrazim.
abc999
02. 09. 2009 15.45
sbosbo a ti si ti!:) Torej nisi sposoben ustavriti nobene kolektivne pripadnosti. Pa ravno takega človeka si kapitalizem od vsega najbolj želi... Sklepanje ti mimogrede tudi ne gre dobro od rok. Pa ne samo to, še nepismen si. A sem kje napisal, da si večni študent? Nikakor ti nebi pripisal, da bi sploh prilezel do kakega faksa in rad verjamem, da si že zaključil s šolanjem. Najbrž po kaki poklicni šoli? In kje sem napisal, da sem nek deloholik in da želim karijero in ne vem kaj? Nisem pa eden izemd tistih, ki bi cele dneve blodil po Metelkovi se drogirali, popivali izkoriščal socialo in sanjal o komunizmu ali anarhizmu, kjer mi ne bo treba nič delati, ker bodo drugi tako prijazni da bodo delali namesto mene, hkrati pa še zaničeval vse kar je del mojega naroda in podpiral vse kar je tuje samo zato, ker v tem narodu nisem uspel. In kaj ima veze, s kom se družiš? A misliš, da se jaz ne družim z nobenim priseljencem? Treba je pač ločiti osebno raven od kolektivne. Mimogrede, želiš da se vsak briga zase... Lepo.. Kaj se torej vtikaš vame?! Pa lepo da nisem nepomembna stvar, ko se toliko ukvarjaš s mano ali pa tudi ta nasvet pri tebi ne funkcionira?:)
abc999
02. 09. 2009 15.21
ninja.subversion... Kakšno miroljubnsot je to, če za sebe trdiš da si miroljuen, hkrati pa podpiraš nasilje?! Temu se kvečjemu reče hinavščina in dvoličnost in očitno ti tudi to dvoje ni tuje. Kdaj so pa ti vaši "bojevniki" nazadnje uničili kaj konkretnega "kapitalu"? Vedno uničujete lastnino navadnim ljudem. Pa ko si že toliko proti kapitalu bom kopiral tisto kar sem napisal že prej: Si kdaj pomislil komu korisitjo priseljenci in multikultura, ki jo gotovo podpiraš? Vizija vsakega anarhista psoebaj je samo dokaz popolne neorganiziransoti, hkrati pa posebne taktike - kadar kdo naredi karkoli, kar v javnosti ni dobro sprejeto ja zato kriva njegova "osebna vizija", kadar pa je karkoli pozitivnega pa je to kolektivna stvar anarhistov. In če želiš, da tak stereotip o anarhistih ne bodo obstajali se pač distanciraj od takih dejanj, ne pa da po eni strani pišeš kak miroljuben člvoek si po drugi pa podpiraš vaše nasilje. Pa od vseh teh stvari, ki si jih našteval jim še najbolj uspeva primitivizem... Sicer ne tako kot si ga oni predstavljajo, ampak tako kot ga večina razume...:) In če že mene napadaš o klačenju vseh v en koš, kaj počneš šele ti? Zate je očitno vse "nacizem". Nisi sposoben ločiti rodoljubja, domoljubja, nacionalizma (etničnega, civilnega, kultrurnega, romantičnega, klasičnega, verskega, rasnega), nativizem, nacionalkonservativizma, nacionalliberalizma, nacionalsocializma, nacionalboljševizma, fašizma, rasizma celo nacional-aanrhizem obstaja. Ampak zate je to očitnpo vse enako, čeprav gre za ogormne razlike pa ne le v idealih ampak v samem bistvu ideologij. Briga me, kaj si kdo misli o mojih komentarjih, ti svobodnjak se pa očitno močno obremenjuješ s tem?:) Pa še ena o nestrpnosti: Jaz sem desničar, mi smo itak vedno označeni za nestrpneže je pa problem pri vas, ker bi morali biti vzor strpnosti, ampak kaj, ko se ne zavedate, da se stprnost kaže v sprejemanju mnenj in ljudi, ki so drugačni od tebe ne pa tisith s katerimi se stirnjaš. Vaša strpnost se tako nikakor ne more kazati v sprejemnanju marginalnhi skupin! PS: še vendo me zanima kaj počnete zakrinkani skupaj z komunisti, ko pa so oni pobili največ anarhistov in so ustvarjali vse prej kot pa svobodno družbo.:)
sbosbo
02. 09. 2009 14.09
abc999 02.09.2009, 12:38 -3 sbosbo, evo ga pa se je že takoj našel eden vaš, ki mi svetuje naj se drogiram:) Toliko o tem... V nemoči svojih argumentov se je obupanec jasno lotil tudi žalitev. Govriš o neki planini s katere prihajam... Ti si najbrž iz kakšnega Fužine getha se motim? Ne nisem v službi, ker imam zaslužene počitnice po uspešno upravljenem letniku. ja nisem večni študent, kot vaši prijatleji na Metelkovi. Glede na to, da mačka zacvili ko ji sotpiš na rep... Si se spoznal v besedi "lenuh"? V vašem krogu, ki se na drugače misleče od vas spravlja z bombami in streli, hkrati pa kvasi o strpnosti do raznih marginalcev, se skrivajo "latentni normalneži" Osebe, ki v življenju in v tem okolju niso uspele, zato se zatekajo v svet sebi enakih marginalcev, utopičnih idej in drog in poskušajo z uporom do dominantne družbe. Npr ti in tvoji geji se zavedajo, da niso normalni pa bi radi bili, In če ne morejo spremeniti sebe pač poskušajo spremeniti druge in okolje, da bi spet psotlai del normalne in dominatne družbe. To je vsa resnica o vas. Nisem jaz nobeden "vaš" ali "naš"! Jaz sem jaz ali k kvečimu "od mojih ljubljenih", če me razumeš, kaj hočem povedati! Kar pa dvomim, glede na to kako si obremenjen z vsemi drugimi, lahko samo sklepam, kako si osamljen. In nisem večni študent, sem zaključu z šolanjem. Kaj pa ti deloholik, na počitnicah? Si nisi poiskal službe med počitnicami? Aja, mami pa oči financirata, mar ne? Zasluženo itak!:) Je pa res, sam se ne hvalim da sem ne vem kako delaven, sam vem da ne bom nikoli delal po 12 ur na dan in zanemarjal sebe in svoje bližnje, ter vse moči in energijo usmerjal v karijero! Ti kar izvoli, jaz sebe precej cenim! In ja, imam prijatelje, ki so hodili na Metelkovo, tudi sam sem! Imam znanca, ki je gej! Se družim z priseljenci! Roma, osebno še nisem imel priložnosti spoznati, vendar dvomim, da bi me oviralo! Kako pa boš tudi sam uspel v družbi, boš še videl, kljub tvoji zagnanosti in delovnosti, razen seveda, če te mami pa oči ne bosta kam postavila! Še to, jaz ne skušam prav nobenega spreminjati in jim prati možganov ampak samo pričakujem več razumevanja in odprtosti, ter naj se vsak briga zase! P.S. ko ti že ni bil všeč moj nasvet, da pokadi "kakšnega", ti pa zdaj svetujem več seksa, ki ravno tako pomaga, da se človek ne ukvarja z nepomembnimi stvarmi!
ninja.subversion
02. 09. 2009 13.26
naj establišment ve da ni vsemogočen, zakaj bi peščica ljudi vladala večini? svobode imas toliko kod ti je oni dovolijo, naj kod v odgovor na to gorijo banke! svobodo si vzames sam !
ninja.subversion
02. 09. 2009 13.19
jaz sm cisto miroljubna oseba, a ce se nekdo odloci za direktno akcijo tudi to podpiram ce se mi zdi smiselna. osebno nimam nic proti unicevanju lastnine kapitala, glede na to kako korporacije in drzave unicujejo nas planet ter ljudi, zivali... ti, abc999 poskusas vse nas anarhiste stlaciti v ist kos, ustvariti nekaksen stereotip anarhista ki je zavezan h nasilju ter podtikanja bomb, a to je tezko ker vsak anarhist ima svojo vizijo sveta, vsak se boti za svoje ideale, pa naj si bo to cloveske pravice, pravice zivali, delavske pravice, zeleni anarhizem, primitivizem, hacktivizem... imas anarhiste ki so cisti pacifisti, ravno tako imas bolj militantne ki so se pac odlocili za boj z orozjem ker se jim cakanje na svobdo ne zdi vec smiselno - raje si jo izborijo sami. je pa ze tako da od desničarja tvoje klase, ne gre pricakovati kaksnih zelo konstruktivnih odzivov sej se te verjetno se svoji sramujejo zaradi tvojih komentarjev ;> kontra123, lepo te je videti tu, mislim da midva lahko spremeniva svet, zakaj čakati na revolucijo nekje dalec, ko bodo ljudje pripravljeni na to, ce pa lahko zivimo revolucijo vsakdanjega dne, zivela utopija ! :) je pa nestrpen tale abc999, potem pa še pricakuje toleranco do njegove bolne ideologije lol
abc999
02. 09. 2009 12.38
sbosbo, evo ga pa se je že takoj našel eden vaš, ki mi svetuje naj se drogiram:) Toliko o tem... V nemoči svojih argumentov se je obupanec jasno lotil tudi žalitev. Govriš o neki planini s katere prihajam... Ti si najbrž iz kakšnega Fužine getha se motim? Ne nisem v službi, ker imam zaslužene počitnice po uspešno upravljenem letniku. ja nisem večni študent, kot vaši prijatleji na Metelkovi. Glede na to, da mačka zacvili ko ji sotpiš na rep... Si se spoznal v besedi "lenuh"? V vašem krogu, ki se na drugače misleče od vas spravlja z bombami in streli, hkrati pa kvasi o strpnosti do raznih marginalcev, se skrivajo "latentni normalneži" Osebe, ki v življenju in v tem okolju niso uspele, zato se zatekajo v svet sebi enakih marginalcev, utopičnih idej in drog in poskušajo z uporom do dominantne družbe. Npr ti in tvoji geji se zavedajo, da niso normalni pa bi radi bili, In če ne morejo spremeniti sebe pač poskušajo spremeniti druge in okolje, da bi spet psotlai del normalne in dominatne družbe. To je vsa resnica o vas.
abc999
02. 09. 2009 12.27
kontra123: Jap predlagam, ti da si res pogledaš strokturo volivcev. Najmanj se volitev odeležuje najnižji sloj in to o podeželju je lari fari. Daj poglej si reicmo udeležbo v Sloveniji. Na dnu so vedno podeželjski okraji reicmo Lj je vedno nadpovprečna oz. celo pri vrhu. Malo manj govori na pamet. jah anarhizem je pa res utopija... In če komunizem celo ima malo logike za sabo pa anrhizem nima prav nobene. Jah nič ne bo treba možgane napenajti, samo malo bolj natančno bo treba pisati. Funkcionalna pismenost. Desniačrji da se še vedno posložujejo nasilja? Kdaj so podataknili zadnjo bombo? Kdaj so ustrelili zadnejga policista? Kdaj so zažgali po 100in več avtomobilov na noč? A proit kapitalizmu si tudi. Si kdaj pomislili komu korisitjo priseljenci in multikultura, ki jo gotovo podpiraš? p.s. res ne vem, zakaj nekateri ljudje poskušajo svoje spolno življenje razkazovati celemu svetu in se dreti kako so ponosni na svojo spolno usmerjenost in res ne vem zakaj nekateri ljudje poskušajo uničiti vse kar je del njihovega naroda in vse zaničevati ter podpirati in hvaliti vse kar je tuje...
abc999
02. 09. 2009 12.15
ninja.subversion Očitno ste lačni samo nasilja in podtikanja bomb. Očitno je teroriziranje z bombami, zažiganje tuje lasntine svoboda, kakršno si predstavljate. Svobodnjaki, ki poskušajo jemati svobodo drugim, kakšan ironija! "droga je stvar posameznikov, res bedasto od tebe da tako stereotipno pripises jemanje drog dolocenim skupinam ki ti zaradi tvoje politicnie drze niso vsec - bo treba malo bolj izvirno zaceti razmisljati" in "no kar se tice tvojih domoljubov pa naci(onalistov), dobro ves da vas je vecina srednesolskih preporentnezev se nekaj ostankov potomcev bele garde... fina druzna ni kaj" Pa iz koga se ti norca delaš? Več kot očitno iz sebe. Glede minusov... Vem, da resncia boli pa vendarle en nasvet zate ali za tistega, ki ima 10 računov, ker mu očitno primankuje možganske kapacitete: Če že imaš 10 računov ne "iztreli vsseh 10 nabojev" v 1. minuti, ampak vsaj malo razporedi, da ne bo tako zelo očitno.... Mimogrede kdo je pobil največ anarhistov? Ja, komunisti, vi pa veselo marširate vsepovsod z njimi... Kakšna ironija! Že spet... Glede drog... Točno, vi jih pa že ne jemljete in na raznih Metelkovih besede "droga" sploh ne poznajo. Tudi hipiji niso nikdar jemali drog. No, pa saj oni so itak nacisti::) A desnica je morda nacizem? A še vendo nisi dojel besede socializem v besedi ns? A se imajo NS za desničarje? Nekateri ja, večina pa ne za leviačrje ne za desničarje imaš pa tudi ogromno člankov in razprav, da je NS levo gibanje. Bo treba malo oči odpreti.
sbosbo
02. 09. 2009 11.46
abc999 02.09.2009, 10:55 0 A to je nacistično geslo? Za ljudi, ki imajo od drog privide in vidijo na vsakem koraku naciste morda.. Volitve za vas res niso nikdar nič spremenili, ker z volitvmai niste prišli nikdar na oblast. Ja, sprijaznite se, ljudje ne marajo vas in vaših neumnih idej. Glede eu se stirnjam, ampak, da ti pomagam, da boš morda dojel bistvo: Številke kažejo na priljubljensot ene in druge opcije in so replika na tvoj komentar o nekem času, ki da bo prišel. To je najbrž v sitlu komunizma, ki bo prišel... jutri. Glede drog. mar boš trdil, da vas ni 3/4 zadrogiranih?! Glede zadnejga dela, tudi če bi bilo res (očitno skupina "vecina srednesolskih preporentnezev se nekaj ostankov potomcev bele garde" v Evropi šteje čez 20mio ljudi) je boljše to, kot pa drogeraši, lenuhi, geji, neintegrirani priseljenci in c.igani, ki sestavljajo vaš velecenjeni krog. Pa mimogrede tole z minusi je zanimivo:Najprej ure in ure skoraj nič potem pa v eni minuti pride 10 minusov in 10 plusov za drugo stran: gotovo od 10 različnih oseb.:) ...pfffff... kaj pa ti streljaš?? Omejeno malo, se ti ne zdi!? S kakšne planine pa prihajaš??:) A te pri maši tako navdihujejo z takimi pogledi?? Omenjaš lenuhe, a nisi v službi!? Vaš velecenjeni krog pa sestavljajo vsi, ki se bojijo lastne sence, in bi se najraje rešili vseh, ki izstopajo iz vašega modela naivnega, primitivnega človeka! Kao neki konzervativci, smešno! Najbolj pa je značilno, da se za takimi pogledi in razmišljanji skrivajo razni prikriti geji! Svetujem, da vsake toliko pokadiš "kakšnega", se boš malo pomiril, ter pozabil na druge in malo zamislil nad sabo!!
Bilba105
02. 09. 2009 11.33
Sicer pa Abc999 - mi čist dol visi, kaj si misliš, ne ti ne jaz ne bova spremenila sveta. Ne ena, ne druga, ne tretja ideologija ga ne bosta, na koncu bo itak odločil kapital, to je dejstvo kapitalizma. Pusti pa na miru druge ljudi, ki ti niso nič naredili in svojo slabo voljo raje usmeri v šport, glasbo ali kaj drugega pozitivnega. p.s. res ne vem, zakaj se recimo ljudje toliko vtikajo v spolno življenje drugih (beri: geje) ali v to od kod kdo prihaja.