Tujina

V Alžiriji rešili dva otroka

Alžir, 26. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V alžirskem mestu Boumerdes, ki ga je sredin potres najbolj prizadel, so reševalci izpod ruševin potegnili 5-letnega otroka. Katastrofo je preživela tudi 13-letna deklica v vasi blizu prestolnice Alžir, ki so jo izpod ruševin potegnili sinoči.

Po zadnjih podatkih je sredin katastrofalni potres, ki je prizadel predvsem alžirsko prestolnico in njeno okolico, zahteval najmanj 2217 življenj, ranjenih pa je 9085 ljudi.

Trinajstletna deklica, ki ni utrpela hudih poškodb, je po lastnem pripovedovanju preživela zahvaljujoč piškotom, ki jih je skrbno razdelila na obroke. Srečna usoda deklice, ki je prodajala piškote, ki jih je pekla njena mati, da bi preživela revno družino, je pretresla ljudi.

Notranje ministrstvo je napovedalo, da bodo akcije reševanja morebitnih preživelih nadaljevali, saj še vedno pogrešajo okoli dva tisoč ljudi.

V Alžiriji so sicer danes začeli rušenje stavb, ki so bile v potresu močno poškodovane, medtem ko alžirske oblasti ugotavljajo, zakaj so se številni na novo zgrajeni stanovanjski bloki ob potresu tako hitro podrli. Prebivalci odgovornost za hitro zrušenje slabo zgrajenih novih zgradb pripisujejo vladi.