Tujina

Uspešen preizkus rakete

Islamabad, 31. 03. 2007 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pakistan preizkusil raketo z dosegom 200 kilometrov, ki lahko nosi tudi jedrske konice.

Pakistancem je preizkus uspel
Pakistancem je preizkus uspel FOTO: Reuters

Pakistan je uspešno opravil poskus izstrelitve doma proizvedene rakete haft-II abdali z dosegom 200 kilometrov, ki lahko nosi tako konvencionalne kot jedrske konice, je sporočila pakistanska vojska. To je bila druga izstrelitev omenjenega raketnega sistema v zadnjem mesecu in zadnja v vrsti pakistanskih preizkusov raket različnih dosegov.

Poskusno izstrelitev so opravili dan potem, ko je podobno storila Indija. Tudi njihova raketa lahko nosi jedrske konice in ima podoben doseg kot pakistanska. Poleg tega je indijska vojska ta teden izvedla tudi vrsto zaporednih poskusnih izstrelitev raket astra vrste zrak-zrak.

Čeprav tradicionalna nasprotnika Pakistan in Indija neprestano izvajata poskusne izstrelitve raket, ki vodijo v medsebojno zastraševanje, pa sta državi v zadnjih treh letih začeli mirovne pogovore in sprejeli številne ukrepe, ki naj bi pripomogli k večjemu zaupanju in zmanjšanju napetosti.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HandOfSteel
02. 04. 2007 18.04
A ni to smesno ... da je kaj takega naredil iran/s.koreja, takoj sankcije in podobno ... pravi sovraznik je zda in ne iran
pkorosec
01. 04. 2007 23.03
Ja kje pa so zdaj vsi poznavalci nevarnosti muslimanskih drzav? Kje je sedaj vik in krik, kak smo mi tukaj ogrozeni? Aja, seveda pakistanski diktator Mušaraf je ja sprejel vlogo ameriske lutke.