Tujina

Umrlo osem ljudi

Wana, 02. 11. 2008 07.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V samomorilskem napadu v regiji Vaziristan ob afganistanski meji je umrlo osem ljudi. Ranjenih je več oseb.

Samomorilski napadalec je blizu pakistanske vojaške postojanke na meji z Afganistanom povzročil smrt osmih ljudi. Napad se je po poročanju pakistanskih oblasti zgodil blizu mesta Wana, kjer se po večini zadržujejo bojevniki Al Kaide in pa Talibani. "To je bil samomorilski napad. Zapeljal je z avtomobilom, ki je bil naložen z eksplozivom, v vojaško postojanko“, je dejal nek predstavnik pakistanske vojske. Do napada je prišlo nekaj dni po tem, ko so ameriške sile napadle vojaško vadišče na obmejnem območju v Pakistanu. Ob tem je bilo ubitih 20 ljudi.

Pakistan
Pakistan FOTO: Reuters

Nekateri politični analitiki poudarjajo, da sta se talibanska vojska in Al Kaida skrili prav na območju blizu afganistanske meje s Pakistanom, saj naj bi bili tu varni pred napadi ameriških sil. V zadnjih mesecih tako potekajo različne vojaške akcije ameriške in pakistanske vojske, ki napadajo položaje Talibanov in Al Kaide. Lokalni plemenski voditelji naj bi se prav tako borili proti Al Kaidi.

V pakistanskem hotelu Marriot pa je v septembru prav tako odjeknila močna eksplozija, ki je ubila 53 ljudi. V barikado pred strogo varovanim hotelom Marriot, sicer znanem po tem, da v njem prebivajo poslovneži, tujci in mestna elita, se je zaletel poltovornjak, naložen s tono eksploziva. V tragediji so umrli tudi štirje tuji državljani: dva Američana, Vietnamec in češki veleposlanik v Pakistanu Ivo Zdarek.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Prvo Borec
02. 11. 2008 13.13
katia0.0 a ti je prišlo ??
Lopahin
02. 11. 2008 13.08
zadnji čas da se tole konča... prva!