Tujina

Umrlo 20 policistov

Bagdad/Faludža, 22. 06. 2007 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

V dveh bombnih napadih v Iraku je bilo ubitih 22 iraških policistov, še 13 je bilo ranjenih.

Ameriška vojska naj bi v helikopterskem napadu v bližini mesta Kalis ubila 17 domnevnih pripadnikov teroristične mreže Al Kaida
Ameriška vojska naj bi v helikopterskem napadu v bližini mesta Kalis ubila 17 domnevnih pripadnikov teroristične mreže Al Kaida FOTO: Reuters

V dveh bombnih napadih v Iraku je bilo danes ubitih 22 iraških policistov, še 13 je bilo ranjenih. V eksploziji avtomobila bombe v mestu Bogdadi v sunitski provinci Anbar je umrlo 20 policistov, še deset je bilo ranjenih, medtem ko sta v samomorilskem napadu na policijsko patruljo v mestu Faludža umrla dva policista, trije pa so bili ranjeni.

Ameriške sile so sicer v sodelovanju z iraško vojsko danes sprožile obsežno ofenzivo proti pripadnikom Al Kaide v glavnem mestu province Dijala Bakubi. Vojaki natančno preiskujejo vse hiše in vozila, saj naj bi se po besedah ameriškega generala Micka Bednareka v zahodnem delu Bakube skrivalo več sto pripadnikov Al Kaide. Bednarek je še poudaril, da se bodo bojevniki bojevali do smrti. Na tem področju je veliko hiš, ki jih za zaščito uporabljajo domnevni pripadniki teroristične organizacije Al Kaida. Po mnenju generala je v mnogih hišah podtaknjen ekploziv.

V Bogdadiju se je samomorilski napadalec z avtomobilom prebil mimo kontrolne točke in se razstrelil v neposredni bližini policijske postaje. Iraška policija je takoj obkolila in zaprla območje ter poklicala ameriške okrepitve. Bogdadi leži 30 kilometrov vzhodno od mesta Hit, kjer leži največje ameriško vojaško oporišče v Anbarju. Neimenovan policist je dejal, da se je napad v Faludži zgodil na mostu v središču mesta. V napadu sta bila po njegovih besedah ubita dva policista, ranjeni pa so bili še trije policisti in šest civilistov.

Ameriška vojska naj bi v helikopterskem napadu v bližini mesta Kalis v provinci Dijala danes ubila 17 domnevnih pripadnikov teroristične mreže Al Kaida. Do napada je prišlo, ko so ameriške sile opazile skupino domnevnih skrajnežev, ki so se skušali izogniti iraškemu policijskemu nadzoru in se neopazno vtihotapiti v Kalis.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.