Tujina

Umrli, ker sta deklici

Zagreb, 24. 09. 2006 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Detomor deklic v Novi Gadiški na Hrvaškem naj bi se zgodil zato, ker si je njun oče želel sina.

Otročiček
Otročiček FOTO: Reuters


Hrvaška policija je pretekli teden v stanovanju Danijele in Krešimirja Mutnjakovića v Novi Gradiški na Hvaškem našla dve mrtvi deklici. Približno teden dni po grozljivem odkritju so na Hrvaškem vse glasnejše govorice, da sta se starša “znebila” novorojenčkov samo zato, ker sta bili deklici, piše hrvaški časnik Večernji list. Sosedje so namreč potrdili, da si je Krešmir, ki ima s soprogo Danijelo že tri hčere in trdi, da o nosečnosti žene ni vedel nič, močno želel sina. To naj bi pahnilo psihično nestabilno Danijelo v okrutno dejanje.

Trupli mrtvih deklic je policija našla prejšnji teden, potem ko je ginekolog, ki je Danijelo pregledal, ugotovil, da ni splavila, tako kot je trdila sama, ampak je v resnici rodila. Policija je ob pregledu stanovanja našla mrtvo novorojenko in še posmrtne ostanke deklice, ki je umrla pred dvema letoma.

Center za socialno delo Nova Gradiška je leta 2004 prejel anonimno prijavo, da se je nosečnost Danijele Mutnjaković “nenavadno končala”. Socialni delavci so po prijavi pregledali teren in opravili potrebne razgovore, vendar niso odkrili nič posebnega.

Tri hčerke zakoncev Mutnjaković so trenutno pri babici, mati pa se zdravi na oddelku za psihiatrijo novogradiške bolnišnice, kjer so potrdili, da je bolnica zaradi psihičnih težav dve leti jemala zdravila, med nosečnostjo pa je terapijo z zdravili prekinila.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malipandit@email.si
25. 09. 2006 05.33
pa se to Danijela in Krešimir nista muslimanski imeni...
malipandit@email.si
25. 09. 2006 05.32
Vera nima zraven cisto nic. Hotel sem opozoriti na to da ce bi se to zgodilo v Iranu, palestini, ali kjerkoli v muslimanskem svetu, bi mediji dogodku takoj dali verki predznak, ko pa se to zgodi doma, pa storilca izolirajo od glavnine z imenom in priimkom. Hocem reci da tudi mediji sodelujejo v gonji proti drugace mislecim, ceprav se delajo da so objektivni in neodvisni
stratusix@email.si
24. 09. 2006 21.52
WTF, kaj pa ima vera veze pri psihično bolnih ljudeh?
Nilič
24. 09. 2006 21.48
Od kod pa tebi, da so kristjani? Po priimku sodeč bi prej rekel, da so muslimani.
malipandit@email.si
24. 09. 2006 20.43
Kako lahko kristjani pocnejo kaj takega?. To je tako nasilna religija....
MalaBolha
24. 09. 2006 19.01
Že leta 2004 so vedeli, da nekaj ni v redu s to družino. Ne razumem, kako niso ničesar odkrili že takrat! Otrok ne more kar izpuhteti! In oče otrok trdi, da nič ne ve o tem? Kar slabo mi je.
ferrari
24. 09. 2006 18.29
Resnično ne razumem,kako se lahko to zgodi pri tako razviti tehnologiji,ki ti že v začetku nosečnosti ugotovi spol otroka.Zakaj se starša nista odločila za splav,na začetku nosečnosti,kajti to je najbolj humana oblika,kako se znebiti zarodka,če ne upoštavamo dejstva,da je tudi zarodek živo bitje,ki ni krivo za nastalo situacijo. Kako to,da center za socialno delo ni ugotovilo nič,v primeru,da je imala že dve leti mrtvo hčer,prav tako ne njen mož. Po mojem mnenju bi morali vsi končati v samici pa to vključno z socialnimi delavci,ki so takrat delali na tem primeru.