Tujina

Umrla zaradi zadušitve

Zagreb, 09. 09. 2006 13.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V hrvaškem morju ob obali Dugega Rata je potapljač v vreči za krompir našel truplo dojenčka.

Pri splitu so v vreči, oteženi z kamenjem, našli truplo novorojenčka
Pri splitu so v vreči, oteženi z kamenjem, našli truplo novorojenčka FOTO: dnevnik.hr
V petek popoldne je potapljač v morju ob obali Dugega Rata v vreči za krompir odkril truplo novorojenčka. Kot je sporočila policija, je bila vreča otežena s kamenjem.

Informacijo o strašni najdbi je potrdila tiskovna predstavnica splitske policijske uprave Marina Kraljević Gudelj. Obdukcija je pokazala, da se je otrok najverjetneje rodil živ in da je umrl zaradi zadušitve. »Deklica je bila stara največ dva dni. Čakamo še na histološke analize, ki bodo pokazale, ali je otrok po rojstvu dihal,« je povedal dr. Antonio Alujević. Na truplu so našli tudi več ran, ki naj bi nastale po smrti.


Truplo deklice, ki je bilo najdeno tri metre od obale, se ni dolgo nahajalo v vodi. Policija predvideva, da se je zločin zgodil v noči iz četrtka na petek.
Detomor se je najverjetneje zgodil v noči iz četrtka na petek
Detomor se je najverjetneje zgodil v noči iz četrtka na petek FOTO: dnevnik.hr

Tamkajšnji prebivalci so na mestu, kjer je bilo najdeno truplo, ponoči slišali več oseb, ki naj bi se prepirale. Najbolj so si zapomnili ženski glas, ki je bil najbolj prodoren.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anitafurjan@email.si
21. 09. 2006 22.37
Ali res vedno najdemo odgovor na vse, ali je bila mati ali politika. Ljudje božji tu govorimo o umora otroka, ki ni vedel da živi, sedaj pa še dve trupli na Hrvaškem. Ubogi otroci? Sprašujem se kaj smo ljudje s pametjo ali živali z nagonom-
borut@pehta.net
10. 09. 2006 00.24
Kot prvo, ne vemo ali je otroka res umorila mati. Mogoce je bil umorjen s strani oceta ali pa nekoga drugega. Glede na clovesko omejenost bi lahko ta umor pripisali tudi kaksnemu nacionalisticnemu ocetu. Si zamiljate, da je otrokov oce Srb? Ni hujsega za hrvata. Seveda mati (hci) ne bo oceta prijavila. Zgolj misel. Kazen za kaj takega pa vsaj v sloveniji ne bi bila prehuda. Najbrz 14 dni pogojno. Ce bi bila pa kaj visja bi pa takoj kak politik posredoval za znizanje kazni.
it's_only_me
09. 09. 2006 23.37
sploh ne morem zamislit kako bi kaznovali tako žensko, ker se mi vsaka kazen zdi premila za to....pa saj sploh ne najdem besed kako bi jo poimenovala, ker bi užalila vso človeško vrsto, če bi jo poimenovala s človekom!!!! hujša je od živali!!!! preklet izrodek, če ji je bil otrok v napoto, zakaj sebe ni utopila pa ji ga nebi bilo treba prenašat!
jaka37
09. 09. 2006 21.36
Potem pa naj še kdo prodaja mit o trpeči ženski. Da mati naredi to lastnemu otroku. Sramota. Jasno, zopet bodo krive poporodne depresije in podobna jaj..Kot je bilo to v primeru ženske, ki je umorila osem svojih otrok v Avstriji in jih skrila v cvetlične lončke, kot je bilo to pri nas, ko naj bi mama kvazi po nesereči zabodla hčerko v srce ali pa primer iz Brezovice. Jasno. Vsi te primeri se diskretno potisnejo v ozadje, ker je še vedno tabu govoriti o ženski, ki izvaja nasilje, saj še vedno velja, da naj bi bila kvečjemu žrtev. Časi se spreminjajo, mislim, da bi se morali zamisliti nad takšnimi ženskami, ki se iživljajo nad otroki in to lastnimi.
nalusi
09. 09. 2006 20.41
Ne vem, ali naj bruham ali jokam... Srce se mi para... KAKO se lahko kaj takega dogaja? BREZ BESED ...........
ferrari
09. 09. 2006 20.32
Kaj takega kot si je privoščila tale ženska,je pa višek vseh načel človeštva,kaj takega še najhujše zverine nena naredi.če opica iz katere bi se naj razvil današnji človek ne naredi česa takega
anitafurjan@email.si
09. 09. 2006 20.24
Ni mi jasno kakšni so to ljudje, da lahko naredijo kaj takšnega kot je umor nedolžnega dojenčka,ki se sploh ni zavedal , da živi. Sprašujem se kakšna mati je to lahko naredila in dopustila to. Saj bi takšnega otroka lahko dali v posvojitev ali ga pustili pred bolnišnico, policijo, pred kakšno hišo ali stanovanjem. Na ta način bi lahko osrečili kakšen par, ki ne more imeti svojih otrok. Sprašujem se ali smo res tako hladni in trdi.