Tujina

Umrla ključna priča

Podgorica, 17. 02. 2007 17.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V bližini Podgorice je umrla ključna priča v sodnem procesu proti nekdanjemu kosovskemu premierju.

Ramush Haradinaj
Ramush Haradinaj FOTO: Reuters

V prometni nesreči v bližini črnogorske prestolnice Podgorica je umrl Kujtim Berisha, ključna priča v sodnem procesu proti nekdanjemu kosovskemu premierju Ramushu Haradinaju, ki ga je Mednarodno sodišče za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije v Haagu obtožilo zločinov med spopadi s srbskimi silami leta 1998.

Do nesreče je prišlo, ko je nek avtomobil prehiteval Berisho. Ta je umrl na kraju nesreče, njegova sopotnika pa sta bila ranjena. Policija nesrečo še preiskuje, pojavljajo pa se ugibanja, ali je bila nesreča povzročena namerno.

Sojenje Haradinaju se bo začelo v začetku marca. Obtoženec na začetek procesa čaka na prostosti v Prištini, prebivalci Kosova pa so ga decembra lani izbrali za tretjega najbolj priljubljenega politika v pokrajini, ki si prizadeva za samostojnost.

Policija: Ni šlo za umor

Radiotelevizija Srbije je o smrti priče v postopku proti Haradinaju poročala že v petek zvečer, vendar je zatrdila, da je šlo za umor. Tiskovni predstavnik kosovske policije je takoj zatem v pogovorih za beograjske medije zatrdil, da v petek zvečer na Kosovu ni bil nihče umorjen, saj bi to pristojni organi zvedeli že čez 15 do 30 minut, če bi se kaj takega res zgodilo.

Danes se je oglasilo tudi tožilstvo haaškega sodišča, katerega tiskovna predstavnica Olga Kavran je povedala, da imena Kujtima Berishe ni v listinah, ki so dostopni tožilstvu in tudi ne na njegovem seznamu prič v postopku proti Haradinaju.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
18. 02. 2007 09.15
phoebus Da preidem nazaj na Krambergerja. Je bil tudi enim na vrhu nevaren, najmanj pa sosedu s pusko, mislis tudi ti tako?
Uroš S.
18. 02. 2007 06.13
Albanci bodo morali malo pozabiti na Alaha in zaceti sprejemati evropsko kulturo in pravno drzavo ki pride z njo,ce ne ne bodo nikoli prisli v EU.
phoebus@apollonus.net
18. 02. 2007 00.22
civitasstain: a pri nas na severu pa se raje lotevamo "višjih", ane? :-) khm, Kramberger, pa še kdo. Pijanci izvzeti :-)
civitasstain@gmail.com
17. 02. 2007 19.06
Tak se na jugu spravijo proc nezazeljene price.