Tujina

Umorili svaka bin Ladna

Antananarivo, 31. 01. 2007 16.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

V noči na sredo so neznanci na Madagaskarju umorili svaka Osame bin Ladna, savdskega poslovneža Džamala Kalifo.

Na Madagaskarju so oborženi napadalci umorili svaka Osame bin Ladna
Na Madagaskarju so oborženi napadalci umorili svaka Osame bin Ladna FOTO: Reuters

Neznani napadalci so v noči na sredo na Madagaskarju umorili savdskega poslovneža Džamala Kalifo, svaka vodje teroristične mreže Al Kaida Osame bin Ladna, je poročala arabska televizija Al Arabija. Umorjeni Kalifa je bil sicer v preteklosti osumljen financiranja terorističnih skupin in sodelovanja z Al Kaido, toda večjih povezav z vodjo mreže preiskovalci niso mogli ugotoviti.

Kot je povedal njegov brat Malek Kalifa, je Džamala, trgovca z dragimi kamni, med spanjem umorila skupina od 25 do 30 oboroženih mož, ki so ponoči vdrli v njegovo stanovanje.

Umorjeni savdski poslovnež je vedno zanikal kakršnokoli povezavo z Al Kaido, čeprav je bil v sorodstvu z bin Ladnom
Umorjeni savdski poslovnež je vedno zanikal kakršnokoli povezavo z Al Kaido, čeprav je bil v sorodstvu z bin Ladnom FOTO: Reuters


Neznanci so umor očitno želeli prekriti z ropom, saj so iz stanovanja odnesli večino stvari, je še povedal Malek. Pri tem je tudi zatrdil, da njegov brat ni imel "nikakršne povezave z Osamo bin Ladnom in njegovo organizacijo".

Džamal Kalifa naj bi se po ugotovitvah obveščevalcev uril v enemu izmed taborov Al Kaide in naj bi bil tudi eden izmed poveljnikov. Toda čeprav je bil pravzaprav v sorodu z bin Ladnom, s katerim sta se spoznala v 70. letih 20. stoletja, je sam ostro zanikal, da bi imel kakršnekoli povezave z Al Kaido. Sicer so ga sumili še, da naj bi podpiral tudi filipinsko skrajno islamsko skupino Abu Sajaf, a je tudi to zanikal.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.