Tujina

Turški vojaki napadli iraške vasi

Bagdad, 16. 12. 2007 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osem turških vojaških letal je zgodaj zjutraj bombardiralo iraške vasi. V napadih, ki so trajali dobre tri ure, je umrla ena ženska.

V napadu turških vojakov je umrla ženska
V napadu turških vojakov je umrla ženska FOTO: Reuters

Turška vojaška letala so zgodaj davi bombardirala nekaj iraških vasi v gorah blizu iraško-turške meje. Kot so sporočili v Ankari, je osem letal napadlo vasi separatističnih kurdskih upornikov. Območje napada je skrivališče kurdskih separatističnih upornikov, ki se s turškimi oblastmi že več kot dve desetletji borijo za neodvisno državo.

Po poročanje turške televizije CNN-Turk, so letala napadla deset vasi, napadi pa so vsega skupaj trajali dobre tri ure. V njih je bila ubita ena ženska.

Po turških ocenah naj bi se v gorah blizu iraško-turške meje skrivalo okoli 3000 upornikov Kurdske delavske stranke (PKK). Posebne enote turške vojske so v začetku letošnjega decembra prvič napadle to območje.

PKK kot teroristično organizacijo poleg Turčije obravnavajo tudi ZDA in Evropska unija.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ja kakšna letala pa imajo Turki.Po tri urnem napadu umrla ena ženska in še to je verjetno zadela kap od dolgčasa ter spoznanja da sta ta letala Turkom prodala verjetno Janša in napihnjeni Bajuk.hahahaha