Tujina

Tuji zdravniki na udaru

Sydney/London, 06. 07. 2007 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
3

V Avstraliji so zaslišali pet zdravnikov. To ni preiskava zdravnikov, pač pa pomoč Londonu, trdi avstralska policija.

Avstralski policisti pred racijo
Avstralski policisti pred racijo FOTO: Reuters
Do racij prihaja, ko so detektivi dobili dodatnih 96 ur za zadrževanje 27-letnega indijskega zdravnika Mohameda Hanefa, ki so ga aretirali na letališču Brisbane v Queenslandu.

Avstralska policija je v povezavi z neuspelimi bombnimi napadi v Londonu in Glasgowu zaslišala še štiri tuje zdravnike, ki naj bi bili indijskega porekla. Že v ponedeljek so na letališču v Queenslandu ob poskusu odhoda iz države aretirali indijskega zdravnika Mohameda Hanefa, v Veliki Britaniji pa najmanj pet zdravnikov.

"To so zdravniki priseljenci, podobne narodnosti in iz podobnega družbenega okolja kot ostali zdravniki, ki smo jih zaslišali," je povedal predstavnik avstralske zvezne policije Mick Keelty, poudaril pa je tudi, da na zahodu Avstralije nihče od zaslišanih zdravnikov ni bil aretiran. "To ni preiskava zdravnikov, to je preiskava v pomoč londonski policiji," je še dodal Keelty.

Zasegli dokumente v tujih jezikih

V racijah v dveh bolnišnicah so zasegli več računalnikov in dokumentov. Kot je povedal Keelty, bo pregledovanje računalnikov avstralskim oblastem vzelo veliko časa, še posebej dokumentov v tujih jezikih. Detektivi na primer pregledujejo okoli 3.000 dokumentov, ki so jih zasegli pri Hanefu.

Keelty je zagotovil, da Avstraliji po teh ukrepih ne grozi nevarnost. "Vse je pod nadzorom, pri nas nevarnost ni povečana," je dejal.

Muslimani proti terorizmu

Muslimanske skupine v veliki Britaniji so sprožile akcijo, s katero želijo povedati, da niso vsi muslimani teroristi. Gibanje se je oblikovalo, ko britanska policija zadržuje več oseb, ki naj bi načrtovale napade na London in Glasgow. Skupina, ki se imenuje Združeni muslimani, je v medijih objavila številne oglase, v katerih napade označuje kot nasprotje islamskih naukov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

malipandit@email.si
07. 07. 2007 00.03
DarthRevan
06. 07. 2007 15.27
Niso idioti, to je najbolj nevarno pri vsem skupaj. Niso neumni, namreč, so zelo pametni. Ampak svojo pamet izkoriščajo v uničevalne in hudobne namene. Bolj nevaren je pameten norec kot neumen norec, saj veste.
malipandit@email.si
06. 07. 2007 15.22
mater kaksne budale so teli idioti, mislim te kretene, ki maltretirajo zdravnike