Svet

Trumpu bo kot podpredsednik stal ob strani mladi senator J. D. Vance

Ljubljana, 16. 07. 2024 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katja Horvat Plevnik
Komentarji
1

Veliki povratek nekdanjega predsednika Donalda Trumpa po spodletelem atentatu. 78-letnika, ki je imel poškodovano uho prekrito z velikim obližem, so ob prihodu na oder republikanske konvencije v Milwaukeeju pričakale stoječe ovacije. S pestjo, visoko dvignjeno v zrak, je Trump pozdravil privržence, a govoril ni. Je pa tik pred začetkom konvencije sporočil, da mu bo na prihajajočih predsedniških volitvah kot podpredsednik ob strani stal mladi senator iz Ohia J. D. Vance. 39-letnik je bil nekoč sicer oster Trumpov kritik, primerjal ga je celo s Hitlerjem. A je v zadnjih letih mnenje močno spremenil, je tudi eden največjih podpornikov teze, da so demokrati leta 2020 "ukradli" volitve.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
22. 07. 2024 09.31
+1
Trumpu bo kot podpredsednik stal ob strani mladi senator J. D. Vance, dobra izbira, po dolgem času en mlajši politik, J.D. Vance predstavlja bodočnost Republikancev, za naslednje volitve.