Tujina

Tropska nevihta nad Teksasom

Teksas, 07. 09. 2010 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehiški zaliv ogroža tropska nevihta Hermaine. Evakuirati so morali že 3.500 ljudi, mnoge šole v Mehiki in ZDA pa so zaradi poplav zaprte.

Mehiški zaliv
Mehiški zaliv FOTO: Reuters

Tropska nevihta Hermine je danes zajela Mehiški zaliv in se nevarno približala Texasu. Veter, ki je dosegel hitrost tudi do 100 kilometrov na uro, se je skupaj z močnim deževjem še bolj okrepil. Nevihta se je premikala po isti poti, kot jo je ob koncu junija opravil močan orkan Alex.

Mehiški zaliv
Mehiški zaliv FOTO: Reuters

Lokalne oblasti v kraju Tamaulipas so morale evakuirati okoli 3.500 ljudi. Šole tako na mehiški strani kot na strani ZDA so zaradi dežja in vetra zaprli. Nacionalni center za orkane je potrdil, da je nevihta prestopila reko Rio Grande, pomika pa se območju Corpus Christi. Posledice nevihte bodo lahko v prihodnjih dneh čutili tudi v Oklahomi in v Kansasu.

Na območju zvezne države Hidalgo je močno deževje sprožilo zemeljske plazove, ki so poškodovali okoli 20 hiš, okoli 120 ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo. Na področju Teksasa niso odredili nobenene avakuacije ljudi, saj nevihta ni tako nevarna. 

Mehiški zaliv
Mehiški zaliv FOTO: Reuters

Kot je znano, je Alex julija sicer ob prihodu na kopno zadel razmeroma nenaseljen obalni pas mehiške zvezne države Tamaulipas, nato pa se pomikal proti notranjosti s hitrostjo 17 kilometrov na uro. Spremljali so ga močni nalivi in veter, ki je divjal s hitrostjo do 160 kilometrov na uro. Prebivalci ribiških vasic so zbežali v notranjost v mesto San Fernando. Evakuirali so sedem vasic, v katerih prebiva okrog 5000 ljudi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jurimuri1
07. 09. 2010 18.11
kje so zdej uni k hočjo koran sežigat, zdej so dobili od Alaha